Hur man utövar en äldre husdjurshund

Jag främjade ett forntida svart labb med namnet Dora för ett par år sedan.

Även med smärtmedicinering var hennes leder så dåliga att jag bara inte tog henne för promenader alls. När jag ser tillbaka önskar jag att jag skulle ha kommit med några sätt att utöva henne.

Idag visar mitt eget svarta labbmix ess tecken på ömma leder. Vi väljer fortfarande promenader, men jag tar inte längre honom igång och vi spelar inte så mycket.

Ace är en av de hundar som är helt besatta av en tennisboll, och att spela hämtning tenderar att skada benen. Så nu spelar vi bara ett spel varje natt där vi rullar tennisbollen fram och tillbaka i vardagsrummet. Han älskar det!

Med äldre hundar (ACE är nu 10) är det frestande att inte gå så mycket eller ens alls, särskilt om de har mindre energi eller om de har ledvärk.

Men som ni vet är träning fortfarande avgörande för äldre hundar, av tydliga skäl som:

Vikthantering
Njutning!
Stresshantering
Bindning med familjemedlemmar – Aces favorit sak är förmodligen att gå på en promenad med min man och jag tillsammans
Fortsatt socialisering och utbildning
Ett hälsosammare immunsystem

Så i allmänhet samma skäl till varför vi alla måste träna, eller hur?

Det blir dock mycket mer utmanande med en äldre hund, eftersom du kanske inte kan ta honom springa, vandra eller på de utflykten utanför koppeln Park Park.

I ACE: s fall kan jag inte bara kasta hans boll 20 gånger för att hjälpa honom att bränna energi som jag brukade göra. Han kommer att skada benen.

Så här är några idéer för att utöva din äldre hund, särskilt om han har gemensamma problem:

Tips för att utöva en äldre hund

1. Gör det bara

Använd inte en äldre hunds ålder som en ursäkt för att inte träna, säger labbägaren Kate O’Brien.

“Det är till och med mycket mer avgörande att på lämpligt sätt utöva en senior, eftersom artritiska leder klarar sig bättre om de hålls lösa och limber,” sade hon.

Hon föreslog också att du masserade din husdjurshund efter ett träningspass.

2. Flera korta promenader under dagen

Ace blir öm efter en mil eller så, men han har fortfarande energi efter att ha gått det avståndet. Jag brukade ta honom på en längre promenad varje morgon och kalla det bra, men det fungerar inte för honom längre. Istället går jag honom i cirka 20 minuter på morgonen och sedan väljer vi en andra promenad några kvällar.

Å andra sidan, om din äldre husdjurshund fortfarande verkar göra ok på längre promenader eller till och med springa sessioner, är det fantastiskt! Jag skulle fortsätta om det fungerar. Se mitt inlägg om att ta äldre hundar springa.

3. Använd kullar

“Hills kan vara ett bra sätt att hålla en husdjur i form”, enligt Steve Pelletier, den andra bloggaren bakom Slim Doggy.

“Särskilt seniorer kommer ofta att visa en markant svaghet i bakbenen,” sade han. “Vilket kan hindra deras rörlighet.”

Han föreslog att gå uppåt för att mycket mer framgångsrikt engagera hundens bakben och sedan “sicksack ner för att lindra ångest på frambenen.”

4. Simning

Det är inte alltid lätt att hitta ett bekvämt, kontrollerat område för att ta en husdjurssimning, men om du har alternativet, använd det!

Vi har turen att bo bara en 5-minuters bilresa från Stillahavskusten och idealiska av en husdjursvänlig strand. Pet Dog Paddling är fördelaktigt för ACE eftersom det får hans hjärtfrekvens medan han stärker sina muskler. Han blir inte heller för varm som han ofta gör på promenader.

Att spela hämtning i vattnet kontra på land är också mycket lättare på lederna.

5. Rörelseområde

Pelletier föreslog en stretchövning du kan prova med din äldre hund.

“Låt din husdjurshund sitta, och med en godbit i handen, låt dem följa din hand när du långsamt går bort från dem och sedan sida vid sida,” sade han. “Du kan till och med gå tillbaka mot deras flank så att de får en riktigt bra sträcka.”

För att göra denna sträckningsövning effektiv sa han att hunden måste förbli i sittande eller ner -läge. Det kan användas som en uppvärmning och kommer att “hålla din äldre husdjurslimare.”

SlimDoggy.com also has a great post on balancing exercises for dogs of all ages.

6. går på nya platser

Some senior dogs are well behaved in new areas, which makes it much easier to take them places. To tire out your senior without putting too much anxiety on her body, you could take her on a walk through a pet friendly store or to an event like a street fair. Ace is wiped after such events.

Vad gör resten av er för att utöva dina äldre hundar?

Låt mig veta i kommentarerna!

Also see my posts:

Older dogs and running

My dog’s tennis ball obsession

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *