Category

Vad vill du att folk ska förstå om din föredragna ras?

Vi har alla dragit till olika typer av hundar, oavsett om det är en specifik ras som den tyska herden eller en grupp hundar som Terrier. Eller kanske är det “gigantiska raser”, “mutts” eller “räddningshundar.”

Det finns något speciellt med alla dessa hundar, liksom de av oss som online med dem – oavsett om det är pitbulls, Border Collies eller Shelter Dogs – förstår att det finns något speciellt med dem som en grupp.

Så min oro för dig är:

Vad vill du att folk ska förstå om “din” ras? Eller din “typ” av hund?

Vilka missförstånd finns det runt australiska herdar eller franska bulldoggar som du vill att folk ska veta?

Till exempel har jag en Weimaraner såväl som en svart labbmix.

Sedan jag fick en Weimaraner har jag hört och checkat ut några kommentarer om rasen som inte är gynnsamma.

Dessa kommentarer är i linje med:

“Weimaraners är neurotiska.”

Och “Weims är kattmordare.”

Det här är inte kommentarer som jag har checkat ut eller hört när eller två gånger. Det är generaliseringar om Weimaraners som upprepas på bloggar, forum, räddningswebbplatser, uppfödare och från expertkonditioner och veterinärer.

Åtminstone tre experter har sagt till mig med en irriterad röst, “Varför fick du en Weimaraner?” Med hänvisning till min hunds energi.

Detta fick mig att känna mig fattig om min hund, som om det är något fel med honom för att ha energi. Eller att det är något fel med mig för att välja rasen eller för att inte “rulla in” hans entusiasm.

Så … här är vad jag skulle vilja säga för att försvara Weimaraners:

1. Weimaraners är inte “neurotiska”.

I allmänhet har många Weims mycket energi såväl som de kräver att springa varje dag. Vissa Weims känner sig oroliga eller extatiska offentligt om de fortfarande är i träning, men de kan vara lugna i huset. Vissa Weimaraners kan online i en lägenhet eller lägenhet eller ett litet område med den perfekta ägaren.

Se mitt inlägg: Exakt hur man kan online med en hyper husdjur i en lägenhet

2. Weimaraners kan vara bra med katter, precis som alla typer av andra raser.

Ja, vissa Weimaraners kan inte lita på små djur men det beror på den privata hunden. Detta gäller för alla raser.

Min Weim ökades runt katter från 8 veckor gamla, liksom han verkar se dem som obekväma medlemmar i vår familj.

Några av Weimaraners i skyddsrum eller räddningsgrupper kan säkert gå till hus med katter och måste vara möjliggjorde av adoptionsorganisationerna att göra det.

Se mitt inlägg: Kan Weimaraners online med katter?

Och nu vill jag ange något om min labbmix.

Ja, min husdjurshund verkar som en svart Labrador.

Ja, massor av laboratorier är vänliga, inklusive mina.

Men antar inte att varje labb- eller labbmix är bra med barn, bra med främlingar eller enkelt att träna.

Inte alla laboratorier gör ett fantastiskt husdjur eller en stor allra första hund.

Vissa labb är aggressiva kring främlingar, livrädd för barn eller svåra att träna.

Min svarta labbmix är bäst i många metoder och ger ett bra exempel för “laboratorier” överallt, men ofta säger människor lika mycket mycket beror på i en hundras. Ungdomar kommer att begränsa lika mycket som min husdjur som deras föräldrar ler bara eftersom de ser ett “labb” såväl som de antar att han är säker.

Labs såväl som Golden Retrievers kan vara stora, men de kan på samma sätt ha mycket energi, njutning och nervositet. De är benägna att hoppa på människor såväl som precis som Weimaraners de på samma sätt kräver massor av utbildning, policyer och träning.

Se mina inlägg:

Hur man pissar av en Labrador -ägare

Varför vi kräver medvetenhet om husdjurshund, inte Pitbull Awareness

Hundar är hundar, liksom programmet att det finns konsistenser mellan raser eller grupper, men det är inte rättvist att göra generaliseringar. Ofta finns det myter eller stereotyper kring specifika raser som inte är till hjälp, särskilt för hundarna som väntar i skyddsrum eller räddningsgrupper.

Relaterade inlägg:

Har du en typ av husdjurshundfolk är livrädd för?

Gör Pitbull Memes mycket mer skada än bra?

And so, what would you like people to understand about your type of dog?

Let me understand in the comments.

– Lindsay

Thank you for supporting That Mutt on Patreon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *