Har en hund såväl som en katt? Gör inte detta misstag!

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore11

Katter såväl som hundar vanligtvis online i exakt samma hem som syskon och syster. Den ena är vanligtvis enorm såväl som den andra, en skäller såväl som de andra meows. Många gånger använder vi exakt samma veterinär för båda, liksom i specifika fall kan exakt samma medicinering förskrivas för båda. Detta gör att några av oss i vissa fall felaktigt antar att katter bara är bitversioner av hundar. Även om det finns vissa ytliga likheter, är katter såväl som hundar extremt olika fysiologiskt såväl som från en medicinsk behandlingssynpunkt.

Låt oss den första börjar med att påpeka likheterna mellan såväl hundar som katter. Båda behöver rutinmässig vård i köp för att undvika extremt utsläpp i hemmet, samt behandling för typiska parasiter samt insekter som loppor. Katter såväl som hundar har länge tamats av att leva i närheten eller med människor. Både hundar såväl som katter kan tränas med en viss ansträngning från sina ägare, liksom båda verkar gilla människors verksamhet, särskilt de de förstår väl.

Hundar är förknippade med vargen såväl som har bott i hushåll som kallas förpackningar i naturen före domesticering; Av den anledningen har de fortfarande en ingripen önskan att vara en del av ett paket. Många hundar tänker på det mänskliga hushållet som de online med som deras förpackning och, till sin metod för att tänka, de kräver att skydda medlemmar i deras “paket” såväl som saker med dem. Hundar sover vanligtvis på natten och är uppe under dagen, liksom de kan sitta bredvid sin ägare i timmar såväl som timmar bara för att känna att komma i kontakt med eller att bli petted. De använder såväl lek som kroppsspråk för att interagera sina avsikter såväl som det är vanligtvis enkelt att förstå om en hund spelar eller blir beredd att bli defensiv eller att bita. Med andra ord, de bär sina känslor på sina ordspråkiga “ärmar.”

Katter är liknande på många sätt, men det finns några speciella såväl som ganska väsentliga skillnader. Även om katter verkar glädja sig över specifika människor, är de mindre beroende av det för deras existens. Till exempel sitter min katt i mitt knä medan jag ser på tv, men vid alla typer av ögonblick av hans val hoppar han upp såväl som löv. Min hund å andra sidan skulle gärna stanna bredvid mig tills jag bad honom att lämna. Det säger inte att katten inte glädjer sig över mänskligt kamratskap, men den anslutningen är vanligtvis på deras villkor. Detta ger uppfattningen till vissa som inte förstår dem att katter inte bryr sig eller inte gillar sina mänskliga följeslagare.

Kattägare såväl som kattentusiaster å andra sidan förstår att katter “älskar” sina människor och uppskattar kamratskap extremt mycket – oavsett om de visar det eller inte. Katter är också mycket mer aktiva under natten än hundar och kan ta långa tupplurar eller sova under många av dagen. En annan väsentlig skillnad är att avslöja deras humör eller avsikter till människorna omkring dem. Till skillnad från hundar som alltid visar utåt vad de känner eller tänker, är detta bara sant några av tiden för katter.

Allt som sagt, när det gäller sjukvård, är de mest väsentliga skillnaderna som en ägare måste vara medveten om skillnaderna i fysiologin hos såväl hundar som katter. Att behandla katter som bara bithundar när de tillhandahåller dem medicinering eller behandlar dem för ett medicinskt tillstånd kan orsaka såväl större som i vissa fall oförutsedd skada.

Båda djuren har olika näringsmässiga krav såväl som var och en borde matas separata, artsanpassade dieter. Katter har en högre proteinbehov än hundar såväl som på samma sätt bör ha ett tillräckligt utbud av taurin i kosten. Matning av hundmat till din katt kommer att resultera i näringsbrister, medan matning av rikare kattmat till din hund kan leda till fetma samt andra hälso- och hälsoproblem. Om de är kvar utan mat under lång tid till exempel, tenderar hundar att göra mycket bättre än katter sedan metoden de använder hållet fett för bränsle. Eftersom katter inte metaboliserar kroppsfett effektivt, kan en katt som vägrar att äta i några dagar etablera leverlipidos eller “fet leversjukdom.” Hundkroppar är mycket effektivare vid omvandling av fett (lagrad mat/energi) till energi för överlevnad om kravet uppstår.

Katter såväl som hundar har också olika metabolismer, olika tekniker för utsöndring av medicinering samt absorption. Dessa skillnader i medicinmetabolism såväl som utsöndring gör det oerhört skadligt att ge medicinering till en katt som är avsedd för en hund eller till och med en människa. En del medicin kan inte lika bra som inte skulle vara någonsin PROleved till katter såväl som annan medicin borde inte tillhandahållas till hundar. På grund av skillnaderna i absorption såväl som utsöndring mellan arter är doserna av specifika mediciner vanligtvis extremt olika. Förutsatt att 100 mg -dosen av en specifik medicinering som föreskrivs till ett 100 pund hund innebär att 10 mg kan tillhandahållas till en 10 pund katt till exempel skulle vara ett hemskt såväl som skadligt antagande. Många doser är helt lika överraskande olika mellan katter och hundar.

Eftersom katter verkligen inte bara är bithundar är det viktigt att söka hjälp från din veterinär om du har någon typ av problem om ditt husdjurs hälsa. Ytterligare en bra källa till information om den medicin som din veterinär har föreskrivit är din 1800 petmeds farmaceut som erbjuds att svara på alla typer av dina frågor. Precis som du inte skulle tillhandahålla en hundmedicinering till en människa eller ett barn, är det lika viktigt att inte tillhandahålla en hundmedicin till en katt. Det är alltid bästa att fråga någon som förstår om dessa saker såväl som som har haft erfarenhet av dessa frågor som köps för att skydda hela hushållet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *