Category

Vår nya valp – Väljer för att få en Weimaraner Pet Dog från en uppfödare

min fästman såväl som jag gjorde åtagandet att få en Weimaraner -valp.

Valpen är inte ens född ännu, vilket ger oss ett par månader att förbereda.

Om allt går bra kommer vi att ta med ett valphus i mitten av april precis i tid för min 33: e födelsedag.

Detta har varit ett extremt försiktigt beslut.

Jag har arbetat med den här uppfödaren med tanke på att maj, e -post och tillbaka såväl som fram. Vi har varit på en väntelista med tanke på att då, såväl som hon skärmar sina köpare noggrant. Jag var tvungen att visa henne att jag är verkligen en aktiv person och kommer att vara aktiv med husdjurshunden (vi bor i en 2: a våningen, 2-sovrum lägenhet).

Vi tänkte på att anta en husdjur med en regional räddning. Vi tittade på andra uppfödare såväl som på samma sätt på allvar tänkte på att få en belgisk malinois från en gammal vän.

Inget av dessa andra val kändes ganska rätt, även om vi var extremt tillgängliga för alla möjligheter.

Vi fortsatte att komma tillbaka till dessa Weims.

Att lägga till ytterligare en husdjur i vårt hushåll är ett extremt avgörande beslut, ett jag har tillbringat såväl timmar som timmar (år) och trodde på.

Det kommer att finnas några utmaningar. Att försöka potta träna en valp på en lägenhet på andra våningen eller lägenhet är en. Att ta hand om två hundar ett decennium från varandra i ålder kommer att bli en annan. Båda hundarna kommer att kräva mig extremt mycket under de kommande månaderna, av olika skäl. Mitt tålamod såväl som ångestnivåer kommer att kontrolleras kraftigt.

Men beslutet känns rätt.

Jag förstår att oroen kommer att komma upp, varför “räddade du inte”?

Varför få när det finns så massor av hundar i nöd?

Jag förväntade mig att jag känner mig skyldig för vårt beslut, men jag gör det inte.

Jag är oerhört nöjd med det arbete jag gör med räddningshundar, liksom jag kommer att fortsätta det arbetet.

Vad det kommer till är att vi får den husdjur som vi vill ha – en atletisk husdjurshund ska vara min springa, vandring och agilitykompis.

Denna valp kommer att ökas medan ACE är idealiskt fortfarande runt, vilket är avgörande för mig. Vi får vår husdjurshund på ett ansvarsfullt sätt som kommer att leverera ett fantastiskt hem.

Detta indikerar inte att en husdjurshund skulle ha varit ett dåligt val. Alla mina tre nuvarande familjer husdjur är “hand me downs” såväl som det finns otaliga skydd samt räddningshundar som kan vara en stor form för vår bitfamilj. Denna valp passar också bra.

Jag kommer att fortsätta arbeta med stora uppfödare såväl som stora räddningar under hela mitt liv med hundar.

Det känns bra att ha fattat vårt beslut såväl som att ha lång tid att planera och förbereda.

Vi är ute efter en vild åktur.

Har någon typ av dig planer på att lägga till ett nytt husdjur till ditt hushåll i år?

Relaterade inlägg:

Reasons to get a pet dog vs. rescue a dog

My pet dog is not a rescue dog

Why my family pets are not rescued animals

How to select a accountable pet dog breeder

Puppy tail docking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *