Category

Resursskydd: Understaning the Habits

Resource Guarding: Understaning beteendet

Senast uppdaterad den 13 december 2021 av valpläckor 6 kommentarer
Resursskydd (ofta kallad livsmedelsaggression) kan vara ett extremt farligt beteende. Om du inte är bekväm att försöka hantera din hund, tveka inte att söka experthjälp.

x

Resursskydd: Förstå beteendet

Laika bit mig den allra första dagen jag hade henne. Det ritade inte blod men det var fortfarande ganska obehagligt och oroande.

Inte mycket om Laikas historia är känd. Hon upptäcktes att sova i någons blomkruka mitt på natten. Hon fördes till ett djurskydd några dagar senare efter att de stora samariterna inte hade tur att upptäcka sin ägare.

Efter fyra arbetsdagar i skyddsrummet togs hon bort från Stray Hold och sattes upp för adoption. Jag har alltid antagit att sedan hon upptäcktes på en lågt trafik på landsbygden utan krage övergavs hon troligen. Det är bara min personliga spekulation; Jag vet aldrig.

Den allra första biten

Jag letade inte efter en valp så bra som jag slutade med Laika; En 4 månader gammal tysk herdeblandning. Inte vad jag hade organiserat men saker bara plötsligt blir plötsligt. Vi slog det direkt, jag trodde att vi gjorde det. Valpar tenderar att leka med, kyssa, liksom som alla.

När jag lämnade skyddsrummet med min nya valp gav personalen mig en handduk såväl som Rawhide att ta med, de hade tillhandahållits till henne när hon dök upp i skydd.

De uppgav att hon kan vara mer bekväm att ha en bekant produkt runt såväl som jag gick med på det. Jag satte henne upp i baksätet på mitt fordon med hennes byte såväl som vi gjorde resan hem.

När vi fick hus öppnade jag baksätet för att ta ut min nya härliga valp för att se hennes helt nya permanent hem; Men hon hade förändrats.

Något hade inträffat min underbara livliga valp jag kelade 30 minuter före. Hon hade ersatts av en demon. En enorm otäck demon med en råhud i munnen. Hon blev jaktad och knarrande; Hennes hacklar uppfostrades.

Jag försökte koaxa henne ur fordonet i min sötaste röst. Jag försökte springa runt som en moron med mina armar som slingrade om att förstå att valpar gillar att jaga. Jag kom ner på marken och bad henne artigt att hitta till mig. Ingenting. Fortfarande hängde över att hålla den dumma råhuden; När jag skulle komma inom 2 meter började knarren igen.

Jag backade bort, förutsatt att det några minuter och närmade sig igen. exakt samma reaktion; knarrande såväl som att jaga ner. Jag hade en total förlust. Exakt hur förväntade jag mig att höja den här valpen om jag inte ens kunde få henne ur min bil?

Jag försökte den andra sidan av min bil och närmade mig bakifrån. Så snart jag tog tag i hennes koppel lungade hon ut och bitade mig. Jag var i chock men tog tag i den dumma råhuden som hon dumt tappade för att bita min hand. Jag hade koppeln och höll fast vid det för kära liv. Jag skulle göra vad som krävs för att vinna denna strid och åtminstone få denna valp inuti.

Överraskande tillräckligt så snart jag hade den dumma råhuden i handen kastade hon sin demonhud. Hon var en bedårande och livlig valp igen. Hon ville plötsligt vara min finaste vän; Oavsett om det bara var för att få tillbaka den råhuden som vi kanske aldrig vet, gjorde det att det var metoden in i papperskorgen omedelbart.

Det här är demonen aka Laika på sitt allra första dag strax efter att hon bet mig.

Och så började uppdraget

Jag kanske har kallat skyddsrummet och begärde en hund till, kanske en som inte var defekt. Men jag gjorde det inte.

Efter att min nya valp Laika gick till sängs började jag undersöka resursskydd. Även om jag har hanterat många hundar hade jag aldrig upplevt det så bra som inte hade något koncept var jag skulle börja.

Det finns en hel del fantastisk information tillgänglig om exakt hur man kan hindra det från att bara läsa det allra första kapitlet i min en praktisk guide till resursavdelning av Jean Donaldson fick mig att erkänna att jag skulle kunna erbjuda det; Min hund var inte defekt eller menad.

Efter sidan 2 i boken hade jag redan insett att folk har lagt högt på en förväntan på mina hundar; Laika var normal. Vi vill inte ha något aggressivt beteende, någonsin, från våra hundar mot någon typ av människa under hela sitt liv. Detta skulle motsvara att be en människa att aldrig tappa humöret. Jag förstår att jag definitivt inte har nöjd med den förväntan.

Vi förväntar oss också att våra hundar ska kunna skydda våra egna värdefulla resurser när det gäller det. Vi vill att de skulle skilja mellan såväl de stora killarna som fattiga killar. Många hundar är uppfödda särskilt för sina skyddsförmågor. (Nämnde jag Laika är en skakad mix?)

Donaldson föreslår inte i någon typ av metod att resursskydd inte är ett allvarligt problem att erbjuda med. Du måste bara först erkänna att det är typiskt för en hund att skydda hans resurser. De har gjort det i flera år. ingen undernull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *