Hur mycket gör husdjursuppfödare?

Du är en husdjurshundringare?!

Border Terrier Breeder såväl som bloggförfattaren Tegan Whalan komponerade en exceptionell publicering som heter överträdelsen av avelshundar. Det handlar om människors reaktioner när de upptäcker att hon är, Gud förbjuder, en uppfödare!

“Jag har sett ett antal ansikten bli svåra och avgörande när jag gör denna förklaring,” skrev hon. “När hamnade husdjursavel som en sådan synd?”

Jag skulle också vilja förstå svaret på det problemet.

I husdjursvärlden vill vi prata om “ansvarsfulla uppfödare.” Jag förstår inte vad jag tycker om en ansvarsfull uppfödare kontra en ansvarslös uppfödare, men jag klumpar inte ihop dem alla (“greedare” är det begrepp jag hör mest).

Jag är extremt försiktig att inte delta i någon typ av “adoptera, inte handla” -samtal. Det finns många acceptabla metoder för att skaffa en hund. Att gå till ett skydd är en. Att gå till en uppfödare är en annan.

Tegan komponerade exakt hur hon aldrig är ganska säker på exakt hur hon ska svara på de avgörande kommentarerna som hon får som en husdjursuppfödare.

“Ibland slog jag ut något om att visa mina hundar, eller att jag är en registrerad uppfödare, men det är aldrig snarare vad jag vill säga,” skrev hon. ”Jag vill säga: Ja, jag är en husdjursuppfödare. Och av husdjurshundraser indikerar jag ärlig såväl som ansvarsfull husdjursuppfödare, bekymrad över hälsan och hälsan hos mina uppfödningsdjur såväl som mina valpar på lång sikt. ”

Du kan kolla in hela publiceringen här.

Jag trodde att det var fantastiskt att höra en uppfödares synvinkel för när – en röst som ofta förlorades i denna upprörda “räddningsvärld.”

Och hur är det med vinst? Tjänar husdjursuppfödare pengar?

Tegan komponerade exakt hur hon är extremt mycket i det röda som en husdjursuppfödare. I själva verket har hon aldrig tjänat någon typ av pengar från hundratalavelar och verkar inte betyda. Hon har uppfödt tre kullar och förlorade mycket mer än $ 5 000.

“Jag har underbara hundar som jag gillar i mitt hem såväl som livet som jag inte skulle ha utan detta avelsprogram,” skrev hon.

Och medan hon uppgav att det finns många skäl att föda upp ett kull, “Pengar är inte en av dem.”

Läs hela publicera här: Jag har inte tjänat någon typ av pengar på avel

Hur svarar du på människors attityder mot alla uppfödare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *