Är det okej att hålla en hund utanför på gården?

Kort svar: Ja, beroende på den privata hunden, atmosfären och andra omständigheter.

Med det sagt är min egen hund en bortskämd, inomhus ung pojke som bara går ut om jag är ute med honom.

Personligen vill jag alltid att mina hundar ska aktiveras i huset. Jag skulle inte vilja att Ace ska online utanför. Han gillar att vara av sin familj, liksom att han skulle bli kylig ute på natten, även i San Diego.

Å andra sidan förstår jag några hundar som online utanför såväl som de är älskade, välskötta såväl som glada hundar.

Jag arbetar som husdjursitter, liksom när jag bodde i North Dakota tog jag hand om hundar som stannade i garaget året runt med lite värmare samt få tillgång till en gård. De var glada och älskade.

Jag har också släktingar som håller sina hundar utanför. Hundarna har skydd i sitt hundhus, mycket mat och interaktion. De får springa helt fritt dagligen i sina liv på en stor egendom, liksom deras uppgift är att erbjuda lite säkerhet eller åtminstone ett varningssystem. De är gillade hushållsmedlemmar.

Jag förstår att åtminstone några av mina bloggbesökare har arbetshundar som sover ute i ladan på natten och skyddar de andra djuren. Det är en del av deras arbete, liksom hundarna är glada att göra det.

I San Diego -regionen där jag bor är det typiskt för hundar att hållas utanför på grund av det måttliga klimatet. Heck, några av de skyddsrum jag har frivilligt med att hålla hundarna utanför, med täckt skydd och filtar naturligtvis. Det är mycket bättre för hundarna eftersom skällningen inte studsar av väggarna så mycket som det skulle inomhus, och hundarna får mycket mer naturligt ljus och en färsk bris.

Visst, vissa hundar är försummade precis som vissa inomhushundar försummas.

Och många yttre hundar skulle troligtvis välja att hitta inuti precis som många inre hundar skulle välja att vara ur sina lådor.

Missförstå mig inte, jag tror på lådor, men som hundar verkligen har det grovt, hunden utanför eller hunden kvar i en låda? (Beror på situationen.)

Vissa räddningsgrupper kommer inte att omfamna hundar till utanför hem, liksom det är deras val. Jag tror att många hundar har mycket bättre som inomhus husdjur, men min inställning till detta är att räddningsgrupper borde inte vara så picky när vi fortfarande dödar cirka 2 miljoner friska hundar årligen i amerikanska skyddsrum.

Du kan låta mig förstå vad du tror på kommentarerna, men när det gäller mina egna hundar kommer de alltid att vara inne i åtminstone en del av tiden om de inte väljer att vara utomhus. Jag vill att mina hundar ska vila vid mina fötter, en del av familjen, i mitten av mitt liv.

Vad tror du?

Tror du att det är okej att hålla en hund utanför på gården?

Relaterade blogginlägg:

Hundar kräver inte en inhägnad gård hur definierar du ett bra hem?

Även indikation för det Mutts nyhetsbrev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *