Klumpar och stötar i äldre djur

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore29

När hundar blir äldre är det mycket vanligt att hitta utseendet på olika klumpar och stötar antingen ovanför huden eller känns under huden. Vissa hundar kan ha flera tillväxt över hela kroppen. I själva verket är förekomsten av hudtillväxt hos hundar troligen mycket högre än hos människor. Lyckligtvis är många av dessa tillväxter godartade sådana som vårtor, cyster, hudetiketter och feta tumörer som kallas lipomas. Medan godartade tillväxt utgör den stora majoriteten av dessa klumpar, kan maligna cancer som kallas mastcelltumörer i vissa fall imitera andra tillväxt. Om du är osäker kommer en veterinärundersökning och nålsspiration av klumpen ofta att skilja mastcelltumörer från de mycket vanligare godartade tillväxterna som beskrivs här.

Efter 20 års medicinsk erfarenhet, både som en holistisk och konventionell veterinär, är jag övertygad om att över-vaccination av vuxna och äldre djur spelar en viktig roll i många av dessa tillväxter. I själva verket är det homeopatiska botemedel som THUJA ofta är mycket användbart vid hanteringen av många av dessa fall och är ett av de viktigaste åtgärderna vid behandling av sjukdomar som åstadkommits genom vaccination.

Även om man bör följa lagen med avseende på rabiesvaccination, skulle jag starkt rekommendera att hoppa över andra kärnvirala vaccinationer som Parvo och Distemper hos vuxna djur som tidigare vaccinerats. Lyckligtvis finns det nu antikroppstester för blodvaccination, som kan arkivera befintlig immunitet och därmed undvika att ge vacciner som inte längre är nödvändiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *