Behöver hundar och katter kalcium?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore1

Medan många människor är medvetna om kalciumbrist hos människor som leder till osteoporos, en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos både kvinnor och män, tänker djurskyddare sällan att komplettera sina husdjur med kalcium. Kalcium, såväl som fosfor, magnesium och andra spårmineraler är alla involverade i friska skelett, leder och oral hälsa. Till och med milda brister över tid kan bidra till kroniska degenerativa störningar som inte bara involverar de strukturella komponenterna i vår kropp, utan stora organsystem som hjärtat, urinvägar samt enzymreaktioner i hela kroppen.

Det finns till och med vissa bevis i den mänskliga litteraturen som hävdar kalciumbrister som hjälper till att leda till utvecklingen av njursten, snarare än kalciumöverskott. Och medan de flesta bearbetade kommersiella husdjursmat påstår sig ha tillräckliga mängder av både kalcium och andra mineraler, tycker jag ofta att dessa mineraler antingen inte är i en lätt smältbar form för husdjur, eller i fallet med vissa mineraler, förstörs vid bearbetningen av påsar eller konservera husdjursmat. Det är därför det är så viktigt att mata så färsk och minimalt bearbetad kost som möjligt.

Helst skulle detta bestå av balanserade hemlagade receptdieter som de som finns i Donald Strombecks bok samt Richard Pitcairns bok om naturlig hälsa för hundar och katter, som båda finns på internet. Det näst bästa valet skulle vara naturligt minimalt bearbetade kommersiella dieter som husdjursvakt eller Wysong. Även i balanserade recept som finns i ovanstående böcker kallas det ofta att komplettera med ytterligare kalcium för att säkerställa adekvata kosttillförsel. Detta blir ännu mer kritiskt hos gravida eller ammande djur, som snabbt kan bli kalciumbrist när de matas strikt livsmedelsbutiker eller husdjursbutik av kommersiella husdjursmat.

Det finns många utmärkta alternativ för att lägga till kompletterande kalcium till ett husdjurs diet, inklusive osteoform kalciumfosfor för hundar, vilket är underbart för de gravida och ammande djur, tillsammans med de utmärkta multivitamin vitachews. Jag kommer ofta att använda båda dessa tillsammans med essentiella fettsyror till både gravida och ammande djur.

Tillägg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *