Holiday Wish List

av Daryl Conner
8 december 2014

Under denna tid med semestergåva föreslår jag att du tar lite tid att överväga några skötselverktyg som du kan (och borde) antingen be om som gåvor eller lägga dina semesterförslagspengar till. Varför? Av olika anledningar:

Du arbetar hårt och är värda att ha de bästa verktygen för ditt arbete.

Att ha lämpliga skötselverktyg hjälper dig att arbeta mycket säkrare, effektivt och snabbt.

Att prova nya verktyg är roligt och hjälper till att inspirera din kreativitet. Kreativitet är bra!

Så i den här andan, låt mig berätta om några saker som jag tror att varje groomer borde ha och varför. I ingen särskild ordning går här!

Glada hoodies

Tjocka, mjuka, absorberande band som glider över husdjurens huvuden och täcker upp huvudet för att hjälpa till att börja torka fukt efter bad och skydda deras känsliga öron från ljudet av höghastighetstorkare. De håller djur lugna och nöjda när de torkas. En två-pack glada hoodies är cirka $ 15,00.

Panik snaps

Den här lilla widgeten fästs på din brudgummen, och din brudgummen klämmer fast vid den. Bör en hund beslutar att göra ett svandyk och bli luftburen, denna lilla snäpp manipuleras lätt med två fingrar. Nå upp, dra ner, och husdjuret är snabbt fritt. Enligt min ödmjuka åsikt borde varje skötselbord ha en av dessa på armen. Under $ 10,00.

Chunkers/hackare

Jag har skött hundar och katter i 30 år. Jag upptäckte först bitar för ungefär fyra år sedan. Dessa magiska verktyg med bredtandade släktingar, dessa magiska verktyg gifter sig med tunnningsförmågan hos tunnare saxar med “avskuren massor av hår med varje snip” -förmåga hos vanliga saxar. Inte en dag går att jag inte undrar hur pokker jag dött utan dem. Jag använder dem på praktiskt taget varje hund. De är fantastiska för att forma söta ansikten, städning understryker, blandar i fjädrar och mer. Du kan hitta dem som börjar på $ 150.

Luftfiltreringsmasker och hörselskydd

Varje andetag vi groomers tar under vår arbetsdag är lastade med hårfragment och dander. Saker som våra lungor inte behöver. Och de fantastiska torktumlare med hög hastighet som vi älskar? De gör oåterkallelig skada på vår hörsel varje gång vi använder dem. I en optimal värld skulle vi alla bära filtreringsmasker och ett slags hörselskydd medan vi använder torktumlare. Under $ 15,00 vardera. Du kan inte sätta ett pris på din hälsa!

Groomers hjälpare

Jag måste erkänna att jag var skeptisk när jag först såg det här verktyget. En liten widget som fästs på din grooming -arm, Groomers -hjälperen ger dig vad varje stylist desperat behöver, en extra hand. Används på rätt sätt håller det djur säkert på bordet, förhindrar dem från att dansa och snurra (vilket sparar mycket tid och frustration) och förhindrar bitar. Brudgummen som de kommer med är den trevligaste jag någonsin har använt också. Startpaketet (vilket är vad jag använder och älskar) är under $ 125.

Vakuumsystem

Jag var en tidig adopter av det ursprungliga Clipper Vac © -systemet och jag skulle inte välja att stanna i mitt älskade yrke om jag inte kunde använda det. Vakuumsystem är en investering, men ett som snabbt kommer att betala för sig själv. Genom att använda ett vakuumsystem kan groomers arbeta mycket snabbare och på ett sätt som är omöjligt utan ett. Det finns inget behov av att backa borst och klämma rockar flera gånger, eftersom vakuumets milda sug lyfter håret upp i bladet och skapar ett rent, enhetligt klipp varje gång. Med hjälp av snäpp på kammar och ett vakuumsystem kan jag till exempel sätta en shih tzu i en söt, snygg trim på cirka 20 minuter. Detta innebär att jag kan groom 1-2 mycket fler djur per dag. När du gör matematiken kan du se att detta är en investering som tjänar sin behållning. Frostning på kakan? Vakuumsystem tar bort mycket av de dander- och hårfragment som vi utsätts för från vår miljö och håller oss friskare när vi gör vårt arbete. Priserna börjar på $ 699.

Badsystem

Vad är så fantastiskt med badsystem? De sparar tid, får djur mycket rena med mindre schampo och sparar på vatten så att de är vänliga mot vår planet. De undviker också slitage på våra hårt arbetande kroppar, eftersom de använder magin i vattentrycket och schampot för att ta bort smuts utan mycket arbetsintensiv skrubba. Jag har arbetat utan badsystem, men jag hoppas att jag aldrig behöver igen. Priserna börjar på $ 499.

Torktumlare med hög hastighet

När jag började sköta för 30 år sedan fanns inte dessa fantastiska verktyg. Torkar med hög hastighet fungerar genom att trycka vatten från håraxlarna, snarare än att avdunsta det med värme. På dubbla belagda hundar flyger underbeläggningen bokstavligen bort … borstningstiden reduceras avsevärt. Luftens verkan rätar också håret och minskar behovet av borstning när vi torkar husdjur. Detta verktyg sparar tid och ger enastående resultat. Börjar på $ 220.

Flytande verktyg

Det finns produkter som kan göra hår mjukare, mindre trassligt, skarpare, vitare, mjukare, fluffigare, ljusare, mörkare, blankare, skadedjur helt fri och söt luktande. Schampon, balsam, sprayer, mousses, du heter det … de gör det. ochDe arbetar verkligen. Om du inte har provat nya produkter på sistone, är du skyldig dig själv att kolla in några. Det finns så många fantastiska alternativ för att göra vårt hårda arbete enklare. Priserna varierar och många företag erbjuder provpaket om du ringer och frågar. Prova något nytt, det är roligt och du kanske tycker att du får otroliga slutresultat.

Lyftbord

Mänskliga hårstylister tänker inte två gånger innan de investerar i utrustningen som gör att de kan arbeta effektivt, effektivt och på ett professionellt sätt. Men groomers tvekar, och jag förstår inte varför. Varje groomer borde ha ett elektriskt eller hydrauliskt bord som kommer att sänka sig så att medium och stora hundar lätt kan stiga upp på ytan. Detta är enklare på husdjuret och säkrare för groomer. Hundar kan enkelt flyttas upp och ner när brudgummen fortskrider och minskar slitage på ryggen, armarna och axlarna. Köp den bästa kvaliteten du har råd och det kommer att hålla dig många år. Priserna börjar cirka $ 350.

Trimmare

Liten, cool, tyst, lätt och trådlös; De typer av trimmare som har justerbara blad (som erbjuder längder som ungefärliga mellan ett 9 och 40 blad med en växelflick) har så mycket meningsfullt! Jag använder en trimmer för att rensa sanitetsområden, tassdynor och ögonhörn på nästan varje hund. Poodle fötter är en bris att klippa när du använder en trimmer. Och nu kommer många märken med SNAP på Combs, vilket gör det möjligt att använda dem på all-over body clips på många små, lätta belagda hundar. Trimmare är också fantastiska på katter. Nackdelen är att bladen inte förblir skarpa så länge vi hoppas, och trimmare själva tenderar inte att hålla upp mycket mer än ett års hårt bruk. Dessa problem åt sidan, jag tror att trimmare är ett “måste ha” -verktyg. 125 $ och uppåt.

Att ha verktygen som hjälper oss att göra vårt arbete så bra som vi bara kan vara vettigt. Under den här högsäsongen önskar jag att du älskar, skratt, rika välsignelser och alla de bästa verktygen som hjälper dig att göra ditt arbete efter bästa förmåga! ”

Total

2

Andel

1

0

1

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *