Category

Är en rasspecifik diet bättre för din hund?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore1

En framväxande trend som ses i den kommersiella husdjursmatbranschen under de senaste åren är utvecklingen av rasspecifika hundmat för olika livsstadier. Som en mer holistisk orienterad veterinär som tror på mer individualiserade dieter för våra husdjur baserade på deras symptomhistoria, konstitutionell mottaglighet och ålder – känner jag starkt att detta är en av de mest missförstådda och överskattade trenderna inom den kommersiella husdjursmatindustrin, En trend som bygger mer på marknadsföring och vinst, snarare än vad som verkligen är optimalt för ett givet husdjur i en viss ålder.

Även om det verkligen finns olika raser från hela världen som kan kräva justering av sina dieter baserade på rashistoria, för det mesta betonar jag helt enkelt en minimalt bearbetad, helst köttbaserad diet, utan mycket bearbetade och förfinade kolhydrater, fyllmedel och konstgjorda konserveringsmedel och biprodukter. Även om jag personligen känner att detta bäst görs genom att mata en ordentligt förberedd och balanserad, färsk hemlagad diet, finns det nya husdjursmatföretag, såsom naturens variation, Taste of the Wild, Wysong och PetGuard, som erbjuder ett acceptabelt alternativ till ett Minimalt bearbetad, mer färsk och naturlig kost.

Visst som valpar och kattungar kommer våra husdjur att behöva ökad nivå av protein och näringsämnen; Men när man når sexuell mognad mellan ett och två års ålder kan de flesta husdjur, oavsett storlek och/eller ras, ändras till en vuxen diet. Det är först när husdjur börjar utveckla kroniska sjukdomar i matsmältningskanalen, huden och/eller njurarna och urinen som jag börjar förändra deras dieter avsevärt, baserat på svårighetsgraden och längden på dessa tillstånd.

Till exempel är det inte förrän husdjur har måttliga nivåer av njur- och/eller leversjukdom, att jag faktiskt kommer att rekommendera lägre proteindieter för husdjur; Men i de flesta fall och raser betonar jag kvaliteten på diet och ingredienser över mängden protein och/eller fett. Jag känner emellertid starkt att de flesta av de rasmarkerade dieterna som finns i många husdjursbutiker och/eller stormarknader handlar mer om att rikta in sig på vissa kunder, mer för vinst, snarare än vad som är viktigt för en viss hund eller kattens näringshälsa och livslängd.

Nutritionpet mat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *