Varför att utöva min husdjurshund är mycket mer avgörande än träning

Expert Pet Dog Fitness Instructors säger att det är mycket mer avgörande att tröttna ut min husdjurshund mentalt kontra fysiskt.

Mer än en berättade för mig att min Weimaraner Remy bara skulle behöva 20 till 30 minuters träning om dagen (ha! Bra!), Såväl som att jag måste fokusera på teknikträning, impuls hantera såväl som pusselleksaker.

Dessa är alla utmärkta förslag, men jag lägger fysisk träning mycket för många hundar. Särskilt en högdrivna, arbetande husdjurshund som Remy.

Remy är ett husdjur, men han kommer från en rad hundar uppfödda för allvarlig jakt och uthållighet.

Så så snart vi står upp på morgonen går vi.

Och ett antal gånger per vecka springer vi antingen, går till husdjursparken eller vandring. Vi arbetar med lydnadsutbildning regelbundet, men vi går varje dag oavsett vad.

Utbildning såväl som politik såväl som impuls hanterar såväl som socialisering är viktiga, men träning gör den mest skillnaden för den största delen av hundarna.

När jag använde för att frivilligt ta skyddshundar till adoptionsevenemang, tyckte jag om att hantera de många “utmanande” hundarna med dåligt rykte. De var alltid väl uppförda för mig, inte eftersom jag är en anmärkningsvärd tränare men eftersom jag tog dem som körde idealiska före evenemanget!

Dessa hundar visade ingen indikation på lydnadsförmågor, men de kan bete sig offentligt bara eftersom de hade haft en möjlighet att tappa bort lite ångest och energi. Jag indikerar inte att du kör dem till utmattning, jag indikerar att bara springa med dem i 30 minuter.

När vi bodde i San Diego tog jag Remy till landet för den 4 juli. Jag fick se min träningsstrategi i aktion.

Vi tillbringade en vecka med hushållet på deras ranch och camping i bergen. Remy måste vara i koppel av majoriteten av tiden. Vi vandrade i 10 mil, liksom han fick springa och leka med andra hundar. Helt enkelt måste han vara en husdjurshund utan begränsningarna i vårt normala (vid den tiden) stadslivet.

När du eliminerar all extra energi från min hund är han en annan kille. Lugna. Lättsam. Nip, hoppa eller springa av.

Som landshund åt Remy inte obsessivt smuts eller bitar av skräp eller försökte plocka upp stenar som han spelar i San Diego. Han tog frivilligt tupplurar utanför och lägger till och med sig i sängen genom att dra sig tillbaka till sin öppna kennel.

Skillnaden var otrolig. Min hunds sanna karaktär fick slutligen dyka upp.

“Ja, jag är en fantastisk hund,” sa han till mig. “Jag vill vara med dig. Jag är inte så modig som jag låtsas. Jag är inte så självständig. Jag förstår bara inte exakt hur jag hanterar min energi. ”

Naturligtvis var Remy också sliten från att tillfredsställa nya människor såväl som hundar plus alla nya sevärdheter, luktar och upplevelser. Han hade en stor mental träning.

Men du kanske nästan ser energin sparka tillbaka runt honom efter bara en eftermiddag i koppel – frihet för att springa som han ville, göra alternativ såväl som en Weimaraner.

Och sedan återvände vi till staden med alla begränsningar i storstadslivet, liksom jag letade efter metoder för att fortsätta den flexibiliteten för min hund – mer träning, färre gränser.

Jag kylde till och med mina regler.

Spelar det verkligen om min husdjurshund går i en snäv häl? Inte riktigt. Spelar det någon roll om han sitter helt framför mig när den kallas? Nope.

Men kommer han att hålla sig nära mig och inte springa av? Kommer han att betala ränta när jag anger hans namn? Förhindrar han konflikt med andra hundar? Kan han hantera sig själv i nya situationer?

Kanske är det utbildningsidéerna som betyder mycket oavsett var vi bor.

Och tro mig, jag handlar om träning. Hela webbplatsen handlar främst om husdjurshundträning!

Jag försöker bara säga att alternativet till en fråga är mycket lättare än vi gör det.

Ta bort såväl ångest som energi såväl som du också eliminerar beteendeproblemen.

Ibland är det naturligtvis mycket mer komplicerat. Ofta är det inte.

A tired pet dog may or may not be a great dog, however he’ll have an much easier time being himself.

That’s all I’m ever truly looking for. just letting my dogs be dogs.

Do you have a similar technique to exercise as well as training?

Or do you see it differently?

Let me understand in the comments.

-Lindsay

Update: Since this publish was written, my pet dog Remy has been training for long-distance running. He’s a much happier pet dog now that he’s discovered his true work. He is a great deal like the “country-dog” version of him I described in this post.

2nd update: We’ve transferred to a a lot more rural areA såväl som det är mycket mycket bättre för Remy och jag!

Säg också tack till dig för att du stöttade den mutt på Patreon.

Relaterade inlägg:

Hur man online med en hyper husdjur i en lägenhet

Att sätta in arbetet: Alla typer av husdjur kan vara en fantastisk hund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *