Begränsad återkallelse av Purina One Lively Mogal 7+ Dry Cat Food

Nestle Purina Petcare Company (NPPC) utfärdade ett återkallelse för ett begränsat antal på 3,5- och 7-pund påsar av dess Purina One Lively Mognad 7+ torr kattmat från en enda produktionskörning och skickas till kunder i 12 stater i december 2010. Detta görs eftersom vissa väskor med produkten har visat sig vara förorenade med Salmonella. Endast Purina en livlig mognad 7+ torr kattmat med både “Best by” -datumet och produktionskoden som visas ingår i detta frivilliga återkallelse:

produktnamn
Väska
“Bäst efter” datum &
Väska

Storlek
Produktionskod*
Koda

Purina en livlig mognad 7+
3,5 pund
Maj 2012 03341084
17800 01885

Purina en livlig mognad 7+
3,5 pund
Maj 2012 03351084
17800 01885

Purina en livlig mognad 7+
7 pund
Maj 2012 03341084
17800 01887

Purina en livlig mognad 7+
7 pund
Maj 2012 03351084
17800 01887

*”Bästa efter” Datum och produktionskod finns på baksidan eller botten av påsen.

Inga ytterligare Purina Cat- eller Pet Dog -produkter är involverade i detta frivilliga återkallelse. Inga andra Purina One Brand -produkter är involverade. Endast Purina en livlig mognad 7+ varumärkesprodukter som matchar de “bästa efter” datum och produktionskod ovan ingår i detta återkallelse.

Konsumenter som har köpt Purina en livlig mognad 7+ torr kattmatprodukter med dessa vissa “bästa efter” datum och produktionskoder måste avbryta utfodring av produkten och kassera den.

Salmonella kan påverka djur som äter produkten, och det finns en risk för människor från att hantera förorenade produkter. Människor som hanterar förorenad torr husdjursmat kan smittas av Salmonella, särskilt om de inte har tvättat händerna efter att ha kontakt med ytor utsatta för denna produkt. Friska människor som är smittade med Salmonella måste övervaka sig för följande symtom: illamående, kräkningar, diarré, bukkramp och feber. Sällan kan Salmonella resultera i mycket allvarligare sjukdomar inklusive arteriella infektioner, endokardit, artrit, muskelsmärta, ögonirritation och urinvägssymtom. Konsumenter som visar dessa skyltar efter att ha kontakt med denna produkt måste kontakta sina vårdgivare.

Husdjur med Salmonella -infektioner kan uppvisa minskad aptit, feber och buksmärta. Om de inte behandlas kan familjens husdjur vara slö och ha diarré eller blodig diarré, feber och kräkningar. Infekterade men annars friska familjens husdjur kan vara bärare och infektera andra djur eller människor. Om du Pet har konsumerat den återkallade produkten och har dessa symtom, vänligen kontakta din veterinär.

Produkten distribuerades till kunder belägna i Kalifornien, Iowa, Illinois, Indiana, Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, North Dakota, Nebraska, Ohio och Wisconsin, som dessutom har distribuerat produkten till andra stater.

Nestle Purina Petcare Company blev medveten om föroreningen till följd av prover som hade samlats in i flera butiker.

För dessutom information eller för att få en återbetalning av produkten, ring NPPC-avgiftsfritt på 1-800-982-6559 eller kolla in.

Relaterad läsning:

Hur man avväntar din katt från torr mat

Sanningen om torr kattmat

Matar rå: Separera myten från faktum

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Återkallelse av husdjur Mat: Begränsad återkallelse av två massor av Meow Mix® Original Choice Dry Cat Food

Nestlé Purina Petcare Company påminner om en begränsad mängd Muse våt kattmat naturligt kycklingrecept i sås i tre ounce burkar på grund av den potentiella närvaron av gummitycken

Purina påminner om enstaka mycket terapeutisk konserverad kattmat

«2011 Petties: Tack för att du röstade!
Sorgar katter för andra katter? »

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer med hjälp av e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *