Elanco Animal Health tillkännager U.S. Food and Drug Administration (FDA) godkännande av Credelio® (Lotilaner) för att behandla och skydda mot fästingar och loppor

Ny månatlig muntlig fästing och loppbehandling erbjuder enkel dosering, effektivitet på så lite som fyra timmar , hela månaden

Elanco Animal Health, en division av Eli Lilly and Company (NYSE: LLY), tillkännagav godkännandet av Credelio® (Lotilaner). Credelio är en ny månatlig muntlig fästing och loppbehandling som är lätt på hundar, men tufft på fästingar och loppor. Detta nya fästing- och loppalternativ för hundar innehåller den patenterade aktiva ingrediensen Lotilaner, som riktar sig till nervsystemets receptorer för fästingar och loppor, inte hundar.1

Credelio är en liten, välsmakande tuggbar surfplatta godkänd för valpar och hundar åtta veckors ålder och äldre och 4,4 pund och större. Credelio skyddar mot fästingar av gemensamt oro över USA: Lone Star Tick (Amblyomma Americanum), American Dog Tick (Dermacentor variabilis), svartben (ixodes scapularis) och brun hundfästing (rhipicephalus sanguineus), liksom loppor (ctenoopefalides Felis).

”När man väljer husdjursmediciner är veterinärer och husdjursägare mest bekymrade över säkerheten för såväl husdjur som produktens effektivitet. Lotilaner, den aktiva ingrediensen i Credelio, valdes från hundratals kandidatmolekyler med detta i åtanke, ”sa Tony Rumschlag, DVM, direktör, regional konsultation, Elanco Animal Health. ”Denna nya välsmakande tuggbara är snabbt och effektivt mot fästingar och loppor, samtidigt som den är lätt på hundar och valpar. Credelio avrundar Elanco -portföljen av Companion Animal Parasiticides för att tillåta en mycket bred uppsättning alternativ för att bäst tillgodose husdjursägarnas och deras husdjurs behov. ”

Lätt på hundar
I en fältstudie administrerades 100 procent av credelio -tabletter framgångsrikt och hundar accepterade 94 procent av dem när de erbjuds för hand, i en tom skål eller med mat.2 Credelio accepteras också väl av ett brett utbud av hundraser, inklusive leksak Hundar som Chihuahuas och Yorkshire Terrier.2-5 Vidare erbjuder Credelio försäkran om en produkt som är lämplig för valpar så unga som åtta veckors ålder.

Tufft på fästingar och loppor
Credelios aktiva ingrediens – Lotilaner – cirkulerar i hundens blodström och riktar sig till receptorerna för fästingar och loppor när de biter hunden. I kliniska studier dödade Credelio 100 procent av lopporna inom 12 timmar under hela månaden.6Credelio börjar döda fästingar och loppor på bara 4 timmar6,7. Denna snabba inledande åtgärd ger snabb lättnad från befintliga fästingar. Credelios långvariga hastighet-av-kill under doseringsperioden ger skydd mot nyförvärvade fästingar. Credelio fungerar snabbt eftersom det absorberas snabbt och uppnår toppplasmanivåer snabbt. När det ges med mat når Credelio toppblodnivåer inom 2 timmar efter dosering.8

Som en global ledare inom djurhälsoindustrin stöder Elanco veterinärer med ett brett spektrum av parasiticide -lösningar. “Införandet av Credelio utvidgar vår portfölj ännu längre med en en gång i månaden, muntlig fästing och loppprodukt som stöder Elancos engagemang för att hjälpa husdjur att leva längre, friskare, högre kvalitet,” sa Cathy Martin, chef för U.S. Companion Animal Marknadsföring.

Credelio kommer att finnas i fyra surfstyrkor för hundar och är godkänd för valpar och hundar från åtta veckors ålder och äldre och 4,4 pund och större.

Besök credelio.com för mer information.

Indikationer
Credelio dödar vuxna loppor och är indicerat för behandling av loppinfektioner (ctenocephalides felis) och behandling och kontroll av fästinginfektioner [Amblyomma Americanum (Lone Star Tick), Dermacentor Variabilis (American Dog Tick), ixodes scapularis (svartbeggad fästing) och rhipicephalus sanguineus (brun hundfästing)] under en månad hos hundar och valpar 8 veckors ålder och äldre, och väger 4,4 pund eller högre.

Viktig säkerhetsinformation
Säker användning av CREDELIO vid avel, gravida eller ammande hundar har inte utvärderats. Använd med försiktighet hos hundar med en historia av anfall. De oftast rapporterade biverkningarna är viktminskning, förhöjd blodkväve, överdriven urinering och diarré. Se paketinsats för fullständig säkerhetsinformation.

Om Elanco
Elanco tillhandahåller omfattande produkter och kunskapstjänster för att förbättra djurhälsa och livsmedelsproduktion i mer än 70 länder runt om i världen. Vi värdesätter innovation, både inom vetenskaplig forskning och daglig verksamhet, och strävar efter att odla en samarbetsarbetsmiljö för mer än 6 500 anställda över hela världen. Tillsammans med våra kunder är vi engagerade i att öka medvetenheten om global livsmedelssäkerhet och fira och stödja det mänskliga-djurbandet. Elanco grundades 1954 och är en division av Eli Lilly och företag. Våra globala huvudkontor och forskningsanläggningar finns i Greenfield, Indiana. Kolla in oss på Elanco.com och EnoughMovement.com.

Referenser
1Rufener, L. et al. 2017. “Romanen isoxazolin ektoparasiticide lotilaner (Credelio®): A NoncomPetitive antagonist specifikt för ryggradslösa djur y-aminobutyric acid-gated kloridkanaler (GABACLS). ” Parasiter och vektorer. 10: 530.
2Karadzovska, D. et al. 2017. “En randomiserad, kontrollerad fältstudie för att bedöma effektiviteten och säkerheten för Lotilaner-smaksatta tuggtabletter (Credelio®) för att eliminera loppor hos klientägda hundar i USA.” Parasiter och vektorer. 10: 528.
3Cavalleri, D. et al. 2017. “En randomiserad, förblindad, kontrollerad fältstudie för att bedöma effektiviteten och säkerheten för Lotilaner-tabletter (Credelio®) för att kontrollera loppor hos klientägda hundar i europeiska länder.” Parasiter och vektorer. 10: 526.
4Cavalleri, D. et al. 2017. “En randomiserad, kontrollerad studie för att bedöma effektiviteten och säkerheten för Lotilaner (Credelio®) för att kontrollera fästingar hos klientägda hundar i Europa.” Parasiter och vektorer. 10: 531.
5elanco djurhälsa. data i filen.
6cavalleri, D. et al. 2017. “Bedömning av hastigheten på loppdöd av Lotilaner (Credelio®) under hela månaden efter muntlig administration till hundar.” Parasiter och vektorer. 10: 529.
7Murphy, M. et al. 2017. “Laboratorieutvärdering av hastigheten för död av lotilaner (Credelio®) mot Ixodes Ricinus fästingar på hundar.” Parasiter och vektorer. 10: 541.
8Toutain C. et al. 2017. “Den intravenösa och orala farmakokinetiken hos lotilaner hos hundar.” Parasiter och vektorer. 10: 522.

Källa Elanco Animal Health

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *