Smärtlindring för katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore15

Ämnet om smärtlindring hos våra hundar och katter är ett av de hetaste ämnena idag inom veterinärmedicin. Det finns en sådan fråga om att underlätta smärta och lidande hos både hundar och katter att många veterinärstatspraxis nu inkluderar obligatoriska smärtlindringsmediciner även för rutinmirurgiska ingrepp.

Även om det finns olika godkända receptbelagda icke -steroida antiinflammatoriska smärtlindringsmedicinering för hundar som rimadyl, deramaxx och previcox, på grund av den distinkta känsligheten och metabolismen hos inhemska katter, är våra val ofta mycket mer begränsade i våra kattkamrater. När katter åldras lider de säkert många av samma smärtsamma åldrande tillstånd som hundar och människor som degenerativ ledsjukdom och artrit, såväl som ryggradsartrit, skivproblem, samt det rutinmässiga obehaget som ses efter operationen.

I decennier hade vi få alternativ att erbjuda våra kattvänner, med undantag för några få mediciner som mestadels var injicerbara narkotiska läkemedel tillgängliga endast i den veterinära medicinska anläggningen. Men med godkännande och användning av sådana läkemedel som den icke -steroida antiinflammatoriska smärtmedicinen metacam hos katter, har det verkligen förändrats. På grund av våra Felines känslighet för sådana läkemedel är det emellertid viktigt att se till att pre-drug veterinärt blodarbete och urintestning görs, liksom övervakas under långvarig behandling om metakam verkligen används. Med nyare receptbelagda läkemedel som det säkra alternativet tramadol kan vi också kombinera användning av sådana mediciner med den icke -steroida smärtmedicinen tramadol.

För tillstånd som postoperativ kattdeklaration, såväl som under smärtsamma förhållanden som Feline Urologic Syndrome (känd som FUS) kan sådana receptbelagda mediciner ofta erbjuda dramatisk symtomatisk lättnad. Nyligen har enskilda fallrapporter om att använda receptbelagda antikonvulsiva gabapentin visat garanti för att lindra smärta hos inhemska katter.

Vi vill inte heller glömma det fantastiska utbudet av kosttillskott som har varit till hjälp, särskilt när de kombineras med receptbelagda mediciner för att lindra smärta och obehag. Yucca -intensiv av Azmira, liksom antioxidanten Proanthozone har varit ganska bra i min praxis och erfarenhet av de åldrande artritiska katterna. Glukosaminderivat såsom cosequin för katter fungerar bäst när de används med några av de andra tillskott och mediciner som noteras här. Slutligen bör vi inte glömma användningen av gratis medicinska metoder som kiropraktik och akupunktur hos katter, som har gett både djur och människor dramatisk smärtlindring som antingen en primär modalitet eller som ett komplement till några av ovanstående mediciner och tillskott.

Cat HealthPet -mediciner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *