Varför min dumma moraliska kod inte låter mig blogga om husdjurshundmat

Varför min dumma moraliska kod inte låter mig blogga om husdjurshundmat

Senast uppdaterad den 27 december 2018 av valpläckor 18 kommentarer
Jag skriver om många saker när det gäller hundar, men mat är inte en av dem.

x

Och du vill veta varför jag inte bloggar om husdjurshundmat? Eftersom jag inte är en expert när det gäller husdjursnäring. Pet Dog Food är ett ämne som jag inte är bekväm att skriva om, för jag har ärligt talat ingen aning om vilken mat som är bäst för din hund. Jag har en ganska bra uppfattning om vissa märken att undvika, men det indikerar inte att jag är bekväm att berätta för någon annan vad de måste mata.

Om det verkar lite bekant beror det förmodligen på att jag berörde det kort i 5 husdjursartiklar som jag slitna av att se, bland några andra saker som verkligen stör mig om husdjursbloggar, men idag låt oss dyka lite djupare.

Låt mig nu rensa upp en sak – jag talar inte om allmänna hus för husdjurshundmat, jag har inget emot dem och tycker faktiskt att de är ganska insiktsfulla. Artiklar som “5 superfoods för din hund” är bra av mig, eftersom de tenderar att skrivas av riktiga husdjursägare som delar sina egna erfarenheter med vissa livsmedel och märken. Jag betraktar de uppriktiga utvärderingarna – de som är skrivna av människor som faktiskt har provat maten som deras pimping.

De jag inte gillar, de som jag inte är beroende av på något sätt och tycker att oetiska, är de allra säkra “bästa livsmedel för att infoga husdjursras här”.

Men när jag tittar på de nya Pet Dog -bloggarna som visas varje dag ser jag mycket mer & mycket fler människor som gör just det – berätta exakt vad du måste mata din hund. Men problemet är att jag inte köper det, och jag är inte säker på att du måste heller.

De typer av husdjursmatstolpar som jag tycker är opålitliga

Det finns massor av utvärderingar som jag har helt bra med, även om jag misstänker att de bara är skrivna med affiliate -inkomst i åtanke. Utvärderingar om husdjursteksaker, sele eller schampo är bra av mig för även om jag inte slutar gilla produkten kommer de troligtvis att påverka min hunds hälsa som en dålig recension om husdjurshundmat kan.

Mat och näring, åtminstone för mig, är ett “allvarligt” ämne som inte borde tas lätt. Att ändra dina hundar hela dieten baserat på en recension är inte något som ska tas lätt, och jag önskar verkligen att de som skriver dessa skitiga husdjurshundmatningar förstod att vissa dieter kan få allvarliga konsekvenser för vissa hundar. De antyder aldrig ens att det långsamt övergår din husdjur till en helt ny mat är en bra idé, de säger bara “hej det här är otroligt för gyllene retrievers” och lämnar det vid det.

Men tyvärr är näring inte en storlek som passar alla slags ämne, men ändå har många skitiga husdjursmatutvärderingar behandlar det som sådana. Men det är inte exakt sant. Det finns inte en enda mirakelmat som kommer att få varje husdjur att frodas.

Nu när jag säger Crappy Pet Dog Food -utvärderingar kanske du undrar vilka jag talar om – och åh låt mig berätta om dessa älsklingar. De jag inte gillar är de som är föder upp och utan tvekan skrivna för att rikta in sig på nyckelorden “hundras + bästa husdjur hundmat.” Catchy som de är misstro titlar som “De 10 bästa matarna för din Greyhound” & “De 5 bästa märkena av mat för din beagle.”

Och varför är jag inte beroende av dem? Varför tycker jag att de är så oetiska?

Tja, om du tittar på avsnittet om dessa bloggar nämns det inte att de är professionella i den rasen, proffs inom näring, och de tenderar inte heller att ha några verkliga historier om sina egna upplevelser med de varumärken de försöker sälja. De flesta gånger kan du inte ens hitta ett foto av författaren med en hund, än mindre ett enda foto av deras husdjur med den nämnda maten.

Kalla mig konstig men om jag åtminstone kan se fotografiskt bevis på att du åtminstone har haft den husdjurens mat som du granskar i din besittning på en gång är jag lite mer bekväm. Men om du inte kan leverera det, varför måste jag tro att du ens har provat det? Och varför är det okej för dig att säga mig att använda det om du inte har använt det själv?

För det andra kan du hitta all näringsinformation som de listar ideal på Amazon – den plats de försöker skicka dig för att få den ändå. Nu gör de det bra och praktiskt med sina jämförelsestabeller och eleganta 5 startklassificeringssystem. Jag förstår det, de ser snygga ut, och det är svårt att inte vara beroende av en webbplats som ser så professionell ut.

Men vad de gör är att snurra de saker som andra ägare redan har skrivit om på Amazon och att göra det till sin egen artikel. De hoppas att när människor söker efter “vad är den bästa maten för min Wheaton Terrier” kommer de att hamna på sina egna artiklar så att de kan hänvisa dem till Amazon för några av de söta affiliate -inkomsterna.

Om du vill se några av de “skitliga husdjurens livsmedelsrecensioner” talar jag bara om den “bästa husdjurets mat” och låt Google göra resten. Det kan vara ett lukrativt ämne att blogga om – om du inte har något emot att sälja din själ först.

Varför jag inte bloggar om husdjur görnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *