10 bedårande hårlösa hundraser: rakade hundraser

Inte enbart kommer dessa hårlösa hundraser att bevara ditt eget hem befriade från tumblewess av päls och utan tvekan hjälpa till att lindra tecken i dessa allergiska mot hundar-de flesta icke-avstängningar är dessutom hypoallergeniska Hundar-men deras distinkta verkar vara som att framkalla en unik känsla av status och sällsynthet, eftersom de sticker ut bland de mest omtyckta hundraserna.

Dessa hundar utan hår, tack i ingen liten hälft till deras uppmärksamhetsutseende, är bland världens sällsynta hundar, vilket dessutom gör dem till de dyraste hundarna om Yow kommer att upptäcka dem i något avseende att köpa.

Ordet att även om de är hårlösa och du också fick borde borsta sina rockar, är dessa hundar inte exakt underhållsfria. De kräver ändå vanligt bad och TLC för hans eller hennes porer och hud och naglar.

Hårfri hundraser

Har du angelägen om hundar men har allergisymtom – eller vill bara inte rensa upp husdjurshår? Då kan en hårlös hund också vara utmärkt för dig. Dessa unika, eleganta raser har gynnats av kreativa sorter med en kontakt med uppror av deras själar.

Att stolt äga en hårlös hund kommer att innebära att du helt enkelt kommer att spendera noll tid på att dammsuga och skötsel, men de verkar inte vara underhållsfria.

Nakna porer och hud kräver säkerhet som påminner om solskyddsmedel för att stoppa solbränna, jackor för värme och vanliga bad för att upprätthålla porerna och huden hälsosam.

Finaste hårlösa hundraser

Förmodligen de mest anmärkningsvärda egenskaperna om hundar är deras päls eller hår. Oavsett om de har lockiga, raka, täta eller magra päls, hjälper det dem att sticker ut. Men det finns också ett antal hårlösa hundraser som sticker ut på deras helt egna medel.

Dessa relativt ovanliga hundraser bär gener som utlöser dem att vara helt hårlösa eller har lite eller inget hår på våra kroppar. Några av dessa raser är noggrant associerade, medan andra har ett extra distinkt ursprung.

De skiljer sig åt i utseende och personlighet, men de mest hårlösa hundraserna är vanligtvis ganska gosiga och gillar att krulla upp med sina människor för värme.

Kinesisk krön

Kinesiska crests tillhandahåller en av de bästa av varje hårvärldar, med fjäderniga wisps på huvudet och ft och en hårlös kroppsbyggnad. Dessa snuggly kompisar är känd som “ultra-affektionat” av American Kennel Membership (AKC) och kommer att hålla sig lämpliga vid din fasett.

Liksom med de flesta hårlösa husdjur, kan deras rosa märkte porer och hud helt enkelt irriteras, men en varje dag användbarhet av rasspecifik solskyddsmedel och topicals kommer att bevara denna kinesiska rasfasskyddade.

Rasöversikt

Topp:
12 tum

Vikt:
8 till 12 kilo

Amerikansk hårlös terrier

Den amerikanska hårlösa terrieren har intensivt förknippat med Rat Terrier och är skarpad och nyfiken. Som svar på AKC, det är den ena hårlösa hundrasen som är inhemsk till Amerika.

De är små dock feisty, och husägare av dessa skalliga hundar måste vara försiktiga med att undvika solreklam på sommaren och skydda sina valpar skyddade i vinterns kyliga temperaturer. En värmehane -kappa hjälper.

Rasöversikt

Topp:
12 till 16 tum

Vikt:
12 till 16 kilo

Mexikansk hårlös hund/xoloitzcuintli

Dessa hårlösa skönheter är utan tvekan den äldsta rasen på denna skiva: Mexikanska hårlösa hundar har varit runda i uppskattningsvis 3 000 år, enligt AKC. Tanken på att vara den traditionella aztekiska hunden i gudarna, dessa kyla och smarta leksaksrediner har rena, hårlösa porer och hud.

Inte som olika hårlösa hundar, deras hår och hudvård är låg underhåll – de kräver enbart vanliga bad för att upprätthålla lukt i fjärran och nagelbeslag, precis som fluffiga hundraser. Om du råkar gilla små hundar men hårlös är inte din faktor, ta en titt på dessa olika leksaksugningsraser som kan få dig att svänga.

Rasöversikt

Topp:
10 till 14 tum (leksak), 14 till 18 tum (miniatyr), 18 till 23 tum (vanligt)

Vikt:
10 till femton kilo (leksak), 15 till 30 kilo (miniatyr), 30 till 55 kilo (vanligt)

Peruansk inka orkidé

En av många högre hårlösa hundraser, denna kungliga och lojala hundras från Peru kan skryta med märkt och ospottade porer och hud av nästan vilken färg som helst.

Bilder är tanke på att vara smidiga jägare och skydda vakthundar, men är kärleksfulla med sina husägare. De är dessutom oerhört ovanliga och behåller inte någon rang på AKC: s 197 hetaste registrerade raser.

Rasöversikt

Topp:
9,75 till 25,75 tum

Vikt:
8,5 till 55 kilo

Argentinsk pila

Lite är tänkt på denna mystiska hårlösa leksaksras, eftersom de nästan är otänkbara att söka i Amerika, men de är omtyckta husdjur i Sydamerika. Dessa helt nakna hudar har enbart en touch av hår runt deras vispade munnar.

Argenting Pila är identifierade för att vara lekfulla och kärleksfulla följeslagare, men med EnremendouS delikata hårlösa porer och hud som kräver örnögon övervägande, de är husdjur med högt underhåll.

Rasöversikt

Topp:
10 till 25 tum

Vikt:
9 till 55 kilo

Hårlös khala

Denna ovanliga hundra ras från Bolivia har berömd för sin mohawk av vittigt vitt hår.

Dessa medelstora hundar skyddar hårt av sitt hushåll, och därför gör de störst med en innehavare som förbinder sig att coacha och ålägga byråns myndighet så att valpen ser dem eftersom förpackningschefen.

Liksom olika hårlösa raser kan porer och hudfärgning skilja sig åt, men ofta sätter sig in i en ren grå nyans vid mognad.

Rasöversikt

Topp:
14 till tjugo tum

Vikt:
14 till tjugo kilo

Jonangi

Infödda i Indien, dessa en gång populära skalliga hundar har ursprungligen avlats för att besätta och söka, men är faktiskt mer och mer tuffa att söka efter, även i Indien. Dessa hundar finns på den tysta fasetten, även om de efter att ha skäller, gör de ett speciellt yodelliknande ljud.

Medan inte helt hårlös, har Jonangis uppfödts för att ha snabba rockar för att uthärda Indiens svällande somrar. De har en popularitet att vara förtjusande trevlig och enkel att träna.

Rasöversikt

Topp:
17 till 21 tum

Vikt:
28 till 48 kilo

Att ta hand om hårlösa hundar

Det finns många orsaker som ett hushåll kan vilja överväga att föra en hårlös hundbostad. Allergiska reaktioner isär, de flesta hårlösa raser är kärleksfulla och kärleksfulla, vilket gör dem härliga kompisar som kommer att snuggla upp vid din FT.

Medan dessa raser inte vill ha vårdmöten eller vanlig borstning, har de sin helt egen uppsättning omsorgsvikt för sina kala rockar, tillsammans med vanliga bad och spikskärning.

Alla hårlösa raser är känsliga till temperatur och vädret, och de flesta vill ha en kappa inom vintern och rasspecifik solskyddsmedel på sommaren.

Hårlösa hundar är förmodligen inte tappar, men de vill ändå att sköta att upprätthålla sina porer och hud hälsosam. Batja hunden ofta för att rengöra porerna och huden och applicera en hundsäker fuktighetskräm på torra porer och hud efter önskemål.

Se dessutom till att du skyddar hundens porer och hud från solbränna och kyligt klimat.

Populära rakade hundraser

Amerikansk hårlös terrier

Den amerikanska hårlösa terrier härstammade från råttterrieren. Från och med sjuttiotalet har råttterrier selektivt uppfödts för hans eller hennes hårlösa rockar. Och medan vissa amerikanska hårlösa terrier ändå är födda med en lätt kappa, karakteristiskt kännetecknar de det hårlösa drag.

Dessa hundar är vanligtvis ganska förnuftiga, energiska och lekfulla. De gör bra hushållsugnar och har en överdriven byte för små gnagare.

Rasöversikt

Höjd: 12 till 16 tum

Vikt: 12 till 16 kilo

Fysiska egenskaper: liten och muskulös kroppsbyggnad; Pälsfärger förkroppsligar svart, choklad, rosa, aprikos och olika kombinationer; kan vara hårlös eller ha en riktigt snabb kappa

Kinesisk krön

Kinesiska krönade hundar finns tillgängliga två sorter: hårlös och pulverpuff. Det hårlösa urvalet har verkligen fluffiga tufts hår på toppen, öronen, tassarna och svansen. Mängden hår kan skilja sig mellan hundar.

Och pulverpuffvalet har en utdragen, delikat dubbelrock över sin kompletta kroppsbyggnad. Varje hårlösa och pulverpuffsorter kan komma från identiska kullar. Dessa hundar är vanligtvis mycket kärleksfulla och gosiga, även om de har en snabb och lekfull fasett så ordentligt.

Rasöversikt

Höjd: 11 till 13 tum

Vikt: 8 till 12 kilo

Fysiska egenskaper: kan vara hårlösa bortsett från toppen, svansen och ft eller helt belagd; liten och smal kroppsbyggnad; märkte rosa porer och hud med fjädrande vitt hår

Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli, även kallad den mexikanska hårlösa hunden, finns i varje hårlösa och kortbelagda sorter. Varje sorter är exceptionellt lågt underhåll i förhållande till skötsel, även om porer och hudsäkerhet är en bör.

Xolos är ett historiskt Aztec -rasförhållande igen 1000 -årsåldern. Hanningarna är vanligtvis lojala och vaksamma, vilket gör härliga klocktugnar. Medan de ofta skyddar när de är väsentliga, identifieras Xolos också för hans eller hennes lugna natur.

Rasöversikt

Höjd: 10 till 14 tum (leksak); 14 till 18 tum (miniatyr); 18 till 23 tum (vanligt)

Vikt: 10 till femton kilo (leksak); 15 till 30 kilo (miniatyr); 30 till 55 kilo (vanligt)

Fysiska egenskaper: Kan vara helt hårlös eller ha en kort, platt kappa; muskulös, rektangulär kroppsbyggnad; rynkig panna

Peruansk inka orkidé

Den peruanska hårlösa kallade den peruanska inca -orkidén också i historiska Peru, den plats den till stor del räddades som en följeslagare. Dessa hundar är vanligtvis mycket kärleksfulla med och skyddar sina hushåll, och därför kan de utveckla separation nervositet när de lämnas ensamma.

Dessutom är de atletiska små hundar som vill ha ganska en liTtle lite tåg för att sätta på dem. De flesta peruanska inka -orkidéer är helt hårlösa, även om vissa kan ha snabba fläckar av päls på huvudet, tassar och spetsen på svansen.

Rasöversikt

Höjd: 9,75 till femton.75 tum (liten); 15,75 till 19,75 tum (medium); 19,75 till 25,75 tum (jätte)

Vikt: 8,5 till 17,5 kilo (små); 17,5 till 26,5 kilo (medium); 26,5 till 55 kilo (jätte)

Fysiska egenskaper: lång, mager kroppsbyggnad; Porer och hudfärgning varierar emellertid kan förkroppsliga svart, brun, grå, rosa, solbränd och vit; låg svans; rena porer och hud

Argentinsk pila hund

Den argentinska pila hunden är en djup i förhållande till den peruanska incasorkidén och är en hårlös ras uppskattad för sina känsliga porer och hud. Denna ovanliga ras finns i tre dimensionsklasser och finns främst i sin ursprungliga Argentina.

Argentinska pila -hundar är vanligtvis kärleksfulla, lekfulla och anpassningsbara till nya miljöer. Medan de till stor del är hårlösa, har vissa pila hundar små tuftar av päls på det högsta av deras huvuden och på svansen.

Rasöversikt

Höjd: 10 till 14 tum (liten); 14 till 18 tum (medium); 18 till 25 tum (jätte)

Vikt: 9 till 18 kilo (små); 18 till 25 kilo (medium); 25 till 55 kilo (jätte)

Fysiska egenskaper: svans krullad framåt; relativt snabb kroppsbyggnad; spetsiga öron; Slank munstycke; mandelögon; Porer och hudfärgning varierar och kan förkroppsliga märkt eller piebald markeringar

Abyssinsandterrier

Om du råkar leta efter en hundtågkompis med ett lugnt och lugnt temperament, är den abyssiniska sandterrieren hunden för dig. Denna utomordentligt ovanliga ras går dessutom efter den identifiering av afrikanska hårlösa hundar.

Det är en ganska liten till medelstor hund med en utdragen, slät kroppsbyggnad. Vissa hundar i hela rasen är helt hårlösa, medan andra har små hårstoppar på det högsta av toppen och spetsen på svansen.

Rasöversikt

Höjd: 15,5 till tjugo.5 tum

Vikt: 21 till 39 kilo

Fysiska egenskaper: Färger förkroppsligar svart, grå, brons, sand; Porer och hud kan ha fläckiga markeringar; hårlöst bortsett från tufts av hår på huvudet och svansen; fladdermusliknande öron; lång nos; smidig kroppsbyggnad

Hårlös khala

Hårlösa Khalas, även kallade boliviska hårlösa hundar, är en ovanlig hårlös hundras som har sitt ursprung i Bolivia. De ger intrycket av att vara ganska precis som Xoloitzcuintli och vissa delar förfäder.

Dessa hundar älskar sina husägare och kan oroligt skydda dem, så coaching är en bör för att upprätthålla dem trevliga med dessa utomhus i din familj. Liksom olika hårlösa raser har några av dessa hundar små hårstoppar, särskilt på huvudet.

Rasöversikt

Höjd: 14 till 17 tum (medium); 17 till tjugo tum (jätte)

Vikt: 14 till 30 kilo (medium); 18 till tjugo kilo (jätte)

Fysiska egenskaper: Vissa är kortbenade medan andra har längre ben; Mörkgrå porer och hud; tufts av vitt hår på huvudet

Jonangi hundras

Jonangi -hundar är infödda i Indien, den plats de har uppfödts som besättningar och sökande hundar. Rasen är typ av ovanlig just nu. Jonangis är vanligtvis försiktiga runda främlingar, men de är exceptionellt trevliga mot dessa de vet, tillsammans med barn och olika husdjur inom bostaden.

Dessutom har Jonangis en identisk disposition och muskulöshet för tjurterrier, och därför har de en viss yodel som ett alternativ till en bark. Många av dessa hundar kommer inte att vara hårlösa men eftersom ett alternativ har en riktigt snabb, ren kappa som är nästan osynlig.

Rasöversikt

Höjd: 17 till 21 tum

Vikt: 28 till 48 kilo

Fysiska egenskaper: Färger skiljer sig dock kan förkroppsliga fawn, svart, vitt och choklad; kan ha piebald -markeringar; prickade öron; krullad svans; Snabb nos; rävliknande alternativ; rynkig panna

Ecuadoriansk hårlös hund

Den ecuadorianska hårlösa hunden är en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *