Category

Min hund är rädd, så han måste ha misshandlats

på hösten har vi en hel del husflugor i vårt område, något som är utanför det vanliga under någon annan tid på året.

Vi har inte en flueswatter, så jag tog tag i en tidning såväl som – hur! – Killiga flugorna eller åtminstone försökte.

Samtidigt tappade mitt hundas ess svansen såväl som huvudet lågt och sprang till hörnet av utrymmet där han ljög ner och cowered.

“Ess!” Jag sade i min nöjda röst (vissa kan säga att jag glädjade min hunds rädsla). “Det är OK, pojke!” Sedan fick jag ut hans sfär och spelade med honom lite.

Min hund gillar uppenbarligen inte bruset från en tidning som träffar soffan eller golvet eller väggen.

Gillar han inte ljudet?

Tror han att jag är arg?

Tror han att jag kommer att slå honom?

Har någon slog honom med en tidning eller upprullad tidning någon gång? (osannolik)

Känsliga hundar, inte misshandlade hundar

Vissa hundägare kan hoppa till den sista tanken att min hund måste ha drabbats någon gång med en tidning eller upprullad tidning.

Som ytterligare ett exempel, om en hund är rädd för att någon håller en kvast, kan det vara enkelt att anta att hunden träffades med en kvast.

I verkligheten förstår jag att min hund är många troligen bara känsliga för tidningen.

Det finns extremt bit som verkligen skrämmer ess, men han är extremt känslig för min ton av röst och mitt humör. Han gillar inte att vara runt mig när jag är stressad och crabby (vem skulle?).

Han är den typ av hund som agerar hjärtbrutna om du säger honom “nej.” Han vill alltid göra den “rätta” saken. Han kanske trodde att jag var upprörd när jag försökte fånga dessa flugor.

Dawn Ross bevarar en blogg som heter American Canine Blog, liksom hon komponerade en bra publicera nyligen om detta extremt ämne. Hon komponerade exakt hur hennes hund Pierson kan vara blyg när hon tillfredsställer nya människor.

Även om det kan innebära att Pierson misshandlades, är mycket mer än troligt bara blyg på grund av sin speciella rasblandning eller potentiellt en brist på socialisering, skrev Dawn.

Som ytterligare ett exempel använde Ace för att bli riktigt stressad när min fästman Josh skulle ropa under Vikings fotbollsspel. Ace skulle springa på övervåningen för att gömma sig, till synes att tro att han var i problem. (Jag förstår inte vad han verkligen tänkte.)

Men Aces handlingar är vettiga och tänker på att han växte upp i ett hem med två kvinnor såväl som inga män. Dessa kvinnor kan ha varit sportfans som ropade mycket (jag vet inte), men de ropade troligen inte så bra som lovar snarare som min fästman gör när Minnesota Vikings förlorar.

Idag är Ace inte bländad av denna typ av sportdrama. Han går till och med med på njutningen (eller besvikelsen), vinkar i svansen och söker efter en leksak att presentera för oss, troligen får oss att sluta titta på TV såväl som att spela en äkta sport, som Fetch.

En hunds förflutna är ofta okänt

Många vet extremt lite om sina hundar, men jag har turen att förstå mitt hund ess har aldrig missbrukats.

Jag såg var han bodde innan jag omfamnade honom. Jag nöjde hans tidigare ägare, liksom när hon inte utbildade honom, hon brydde sig om honom och önskade det bästa. Hon disciplinerade knappt honom alls – det var uppenbart. Han förstod inte ens ordet “sitta.”

Jag förväntar mig att det är möjligt att hon skällde ut honom med en upprullad tidning någon gång, men det verkar osannolikt. Även om hon hade gjort det, skulle jag inte tänka på det “missbruk” – bara en hundägare som gjorde vad hon trodde var finaste vid den tiden. Det skulle inte vara någon mening att bo på det nu.

Sammantaget tror jag att vi kräver att vi är försiktiga med att hoppa till slutsatser när det gäller en hunds förflutna.

Om hunden verkligen misshandlades, ja, den informationen är användbar att veta, men bara för att hjälpa till att omlokalisera hunden. Det är inte en anledning att hålla en hund tillbaka eller tycka synd om honom på lång sikt.

Och om han bara är blyg, känslig eller behöver mycket mer socialisering, förstår du att långsamt presentera honom för nya saker på ett positivt sätt.

Handlar din hund någonsin rädd för slumpmässiga situationer? Vad verkar han vara rädd för såväl som exakt hur hjälpte du honom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *