Dublins andra valputvärderingsrapport

Detta inlägg kan innehålla affiliate -länkar. Vi kan tjäna pengar eller produkter från de företag som nämns i det här inlägget.
Dublin hade nyligen sin nio månaders valputvärderingsrapport. Detta är hans andra utvärdering, han hade sin första när han var sex månader gammal. Om du inte kommer ihåg publicerade vi hans sex månaders valputvärderingsrapport för en stund tillbaka och Dublin fick stellar märken på hans rapportkort. Vi misstänkte till och med att någon kan ha bytt hund under utvärderingen.
Men den här gången var en annan historia. Jag skulle inte betrakta hans utvärdering dåligt (titta på Stetsons utvärdering), jag skulle säga att det mest var genomsnittligt. Även om jag skulle ha velat ha sett “excellents” över hela hans rapport igen är den goda delen att vi nu har många områden att fokusera på i hans valputbildning.
Valputvärderingsrapport

Dublin håller hyllorna nere i min bokhylla
Hundens namn: Dublin Breed: Lab Sex: Manlig intakt: Inga ordentliga taggar (3): N / A Dogs nuvarande ålder: 8 månader / 2 veckor

Kennelbeteende:
I körning: bra
Övergripande beteende: bra
Community Run: N/A

Grundläggande hantering / grooming: (öron, ögon, tänder, tassar, svans): bra
Övergripande utseende: bra

Lättande i koppel: bra
Utvärderingsvandring i okänt område:
Plats: Valencia
Svar på människor: alltför vänligt
Andra hundar: AVG =
Djur (fåglar, ekorrar, etc.): AVG
Höga ljud: känslig = men återhämtad
Trafik: orolig, bekymrad över trafik bakifrån
Ny hanterare: AVG
Andra (trappor, barn, sniff, etc.): kan vara en skräp mun

OB -svar:
Namn: Bra
SIT: Bra
Stanna: bra
Ner: Bra
Kom: rättvis

Allmän hantering:
Energinivå: AVG
Svar på korrigering: AVG
Beteende i anläggningar: Bra
Övergripande stress: AVG-plus

Kommentarer / rekommendationer:
Dublin är en trevlig hund. Han behöver mer exponering kring trafiken. Han tenderar att bli väldigt upphetsad kring människor. (mycket vänlig). arbeta med honom på självkontroll; Han behöver inte hälsa alla. “Kom träning” svag; Sammantaget var lydnaden bra.

Du gör ett bra jobb med honom. Han måste ta upp det till nästa nivå.
Rekommendera omvärdering: 3 månader
Mina tankar om Dublins utvärdering
Som jag nämnde tidigare ger en mindre än perfekt rapport oss saker att fokusera på i Dublins valputbildning. Jag kan hålla med om i stort sett allt i den här rapporten. Övergripande Dublins lydnad är mycket bra. Han är alltför vänlig med människor och kan vara mycket munig (detta inträffar vanligtvis med alltför vänliga människor och han lämnar regelbundna fotgängare ensam). Han har regresserat med sitt “Come” -kommando. Jag har sett honom känslig för trafik bakifrån, men det var när han var yngre och jag inte hade sett några problem nyligen.
Strax efter att Dublin återvände från sin utvärdering hade vi möjlighet att träffa en av tränarna från Guide Dogs of America. Efter att ha läst igenom vår valprapport gav hon oss tre saker att arbeta med i Dublins valpträning. Under de senaste veckorna har vi arbetat med Dublins självkontroll, muniga beteende och känslighet för gatu trafik.

Håll ögonen öppna för vårt nästa inlägg eftersom vi kommer att gå igenom exakt vad vi arbetar med i Dublins valputbildning.
Är du en valphöjare? Hur gjorde din valp på hans/hennes valputvärderingsrapport? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.
Toppval för våra valpar
Bästa valpleksak vi gillar: Calmeroos valpleksak w/ hjärtslag och värmepaket – perfekt för nya valpar. Hjälper till att underlätta ångest i sitt nya hem.
Bästa hundtuggar vi gillar: Bones & Chews Bully Sticks – Alla våra valpar älskar att bita, nyp och tugga. Vi älskar att använda mobbingpinnar för att avleda dessa oönskade beteenden.
Bästa hundgods som vi gillar: Crazy Dog Train-Me Treats-Vi använder dessa som våra högvärdesbitar för våra guidevalpar.
Bästa färska hundmat vi gillar: The Farmer’s Dog – för ett par månader sedan började vi mata Raven färsk hundmat och hon älskar det! Få 50% rabatt på din första beställning av bondens hund.

Kolla in fler av våra favoriter på vår nya valpchecklista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *