Vad jag upptäckte när jag arbetade med Tough Dogs

av Jennifer Farley
2 december 2019
Om du kan göra hundens förtroende slutade till och med de mest vilda uppförande valparna oändligt mycket lättare att hantera på skötselbordet. Oro såväl som stress och ångest är roten till nästan allt dåligt beteende.

Som en fullbordad frilansartist, såväl som någon som alltid gillade att vara runt hundar, har jag turen att ha upptäckt en metod för att integrera mina två största entusiasmer samt innovativa färdigheter i livet i en karriär. Jag är för närvarande i mitt 13: e år som expert husdjur groomer.

Jag har observerat att en majoritet av människor som arbetar på marknaden för husdjurskötsel har liknande koncept, strategier, koncept samt tekniker för att få saker gjort. Jag har också observerat att enligt min expertutlåtande kan många av dessa tekniker vara lite hårda. För funktionen av den här artikeln vill jag fokusera särskilt på hundar som inte är så enkla att brudgummen.

Om du kan göra hundens förtroende slutade till och med de mest vilda uppförande valparna oändligt mycket lättare att hantera på skötselbordet. Oro såväl som stress och ångest är roten till nästan allt dåligt beteende. Det allra första jag berättar för alla personer som tror på att starta en ockupation på den skötselmarknaden är att du måste absolut gilla hundar villkorslöst. Om du inte gör det kommer du att bli frustrerad. De kommer att trycka på dina knappar, intensifiera dig, komma under din hud, kryssa för dig samt testa varje tråd av tålamod du har kvar. Det är mänsklig natur att bli frustrerad när man försöker uppnå en ganska grundläggande uppgift och att ha en yttre kraft som gör vad som helst för att hindra dig från att göra det.

Så naturligt som det kan vara för en människa att bli frustrerad, är det också extremt mycket naturligt för ett djur att vara nervös, rädd eller motståndskraftig mot något som den inte förstår eller känner sig bekväm med. Dessa hundar är husdjur. Det är enkelt att tro på dem som mycket mer än bara ett djur, förutsatt att vi behandlar dem mycket på ett annat sätt än vi gör vilda djur; När de online i ditt hem hos oss, dela våra sängar, svara på våra kommandon, upptäcka deras namn och interagera till oss när de kräver något. Jag tror att vissa groomers slutar arbeta för att komma ihåg att det faktiskt är djur.
Annonser

För många gånger har jag hört andra groomers kommentera exakt hur husdjurshunden bara “behöver” för att upptäcka för att vara kompatibel. De “behöver” för att upptäcka exakt hur man står still. De “behöver” för att upptäcka att inte vara livrädd för nagelklipparna. De “behöver” för att upptäcka för att gilla torktumlaren. De “behöver” för att upptäcka exakt hur de ska tänka på. Missförstå mig inte, min uppgift skulle vara oändligt mycket lättare och mindre stressande om varje husdjurshund förstod exakt hur man gör dessa saker enkelt; Det är dock en orealistisk förväntan. Det är ditt jobb som en groomer såväl som en människa att upptäcka exakt hur man arbetar kring hinder.

Hundarna som jag ser i husdjursskötselvärlden är inte Champion Show Dogs. Tävlingsbord, showgolv, studior, kameror och strålkastare är inte en del av dessa hundar. Nej, dessa hundar tillbringar sina dagar i smutsen såväl som gräs, gräver hål, tuggar på fyllda djur, kela med sina ägare, sniffar brevlådor på sina morgonpromenader, skäller på grodor och bara att vara hundar. De “behöver inte” för att upptäcka någon typ av de tidigare påpekade saker. Vad de kräver är försäkring, förtroende och en mild hand.

Husdjur kommer in i min skönhetssalong för att bli vårdad eftersom de stinker och har så mycket hår på dem. Det finns absolut ingen anledning till att dessa hundar kräver att de bästa statyerna på mitt skötselbord. Allt jag ber dem är att de är beroende av mig – och det är det mest du kan be om en husdjur på ditt skötselbord. Den människan de har kommit att bero på och beror på har just lämnat dem ensamma på en ny plats. Detta är ett djur som inte förstår dig, liksom inte är säker på vad du gör mot dem. De är rädda såväl som vissa kommer att agera. Jag tror fast att det inte är hundens jobb eller ägarens jobb att göra dem i överensstämmelse med att sköta. Som groomer är det din uppgift att arbeta med hunden. Det är essensen i jobbet; Du arbetar med hundar, inte för dem, inte mot dem, men med dem.

Tålamod såväl som kärlek, så kliché som det låter, är ryggraden i att vara en bra, effektiv groomer. Om vän gråter när du plockar upp hans tass, är svaret inte att gnugga, begränsa, skälla eller försumma honom. Upptäck en metod runt den. Istället sa det när det sitter. Han kan inte på ett tillförlitligt sätt interagera med dig vad källan till nöd är; vare sig det är en öm tass, artrit, dåliga höfter, känsliga leder eller bara oroliga med att känslan är begränsad. Se om att sitta ner honom gör det mycket lättare för honom. Kanske vill han lägga sig? Försök att prata med honom, lugna honom såväl som att ha någon husdjur honom medan dudu försöker återigen vara till hjälp. Det enda valet är att arbeta med husdjurshunden och lyssna på dem. När en husdjur på ditt bord agerar vokalt eller fysiskt försöker han interagera till dig. Lyssna på honom, eftersom det är allt han har.

Jag har ett antal små husdjurskunder som är ganska orubbliga såväl som den allra bästa tekniken är att bara baby – prata dem. Sjung till dem. Om de är bra, berätta för dem att de blir bra. Låt dem slicka dig, vika svansarna, sitta ner eller vad det än kan vara som låter dem känna sig lite mer bekväm. Att skrika såväl som att begränsa dem onödigt är bara att lufta dina frustrationer på dem, liksom är just de vanor som de visar som hindrar ditt arbete i första hand. Mus inte dem eftersom de skäller, eller dra åt slingan runt halsen eftersom de vill titta tillbaka och se vad du gör mot svansen, i stället försäkra dem.

Till skillnad från din allra första se till tandläkaren som barn kan det inte finnas någon förklaring av proceduren. Tänk på att ni båda inte hade delat exakt samma språk. Du skulle då ha delegerats dra slutsatsen om omständigheten i hans röst, oavsett om dina armar är anslutna till stolen, såväl som från sjuksköterskan som håller din nacke medan han undersöker din mun med instrument du inte känner till. Den enda typen av kommunikation du har med husdjurshunden är din ton av röst och din beröring.

Min slutlinje är, var stor för hundarna. Det verkar som typisk mening, men i min tidskötsel är jag regelbundet chockad över de orealistiska förväntningarna och bristen på empati som vissa groomers har för hundarna de arbetar med. Du är en avgörande bit i pusslet som är att hundens korta liv. När en månad kommer han att vara på ditt bord för den mest stressande och skrämmande upplevelsen han någonsin har att erbjuda med i sitt bortskämda liv som husdjur. Varken du eller husdjurets hund drar nytta av att slåss med varandra. Upptäck en metod för att få det gjort utan att traumatisera hunden. Det finns lika många saker i den här världen för hundar att oroa sig som det är, låt oss hålla groomers borta från listan.

Mitt slutmål med alla typer av husdjur i brudgummen är inte en lönecheck, den bästa frisyren eller ett bra tips. Om den husdjurshunden fortfarande väcker svansen och vill vila huvudet på mitt knä, när jag är klar, har jag gjort min uppgift bra. ✂

Jennifer Farley har hanterat hundar med tanke på att hon var 16 år gammal, föddes och ökat i NJ, liksom för närvarande är bosatt samt verk i Cape Coral, Florida för en fantastisk liten tjänst med namnet Tvätt N ‘WAG. Hon har tillbringat en lång tid på att arbeta i ett djurskydd, som verifierade avgörande för att mentor henne att arbeta med hundar såväl som katter som inte är oerhört glada över att interagera med människor. Jennifer har två taxar samt en katt hemma. Hon är en heltids groomer såväl som en konstnär på deltid samt kan inte föreställa sig ett liv utan hundar.

Total

226

Andel

224

0

2

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *