Category

Hundbitar Dog: Vem är skylden?

Min mutt gick av koppel i parken med mig förra veckan. Baksidan av parken gränsar till några bakgårdar, där vi gick när en leksakspudel kom ut från en av gårdarna. Den lämnade sin gräsmatta och sprang så mycket som Ace, skällande. Ace var hektisk och letade efter en pinne, liksom hunden skrämde honom. Båda hundarna var vänliga, så det fanns inga problem. Jag drog ess på vår promenad, liksom en kille kom ut och fick sin hund efter misslyckad koax från dörren.

Men denna omständighet kunde ha gått mycket på ett annat sätt om det hade varit två olika hundar. Det fick mig att tro på vem som är skylden när en hund biter en hund till. Om min större hund hade känt sig hotad såväl som den här bithunden, skulle det vara mitt fel?

Båda hundarna var i koppel, varken var 100 procent under kontroll, liksom den mindre hunden var den som provocerade den större hunden. Låt oss ange lite hund som bit min hund på benet, tillräckligt för att dra blod. Men då bit min hund tillbaka, skadade bithunden mer allvarligt eller till och med dödade den. Min hund skulle vara den som identifierade en farlig hund, när den mindre hunden var den som attackerade i första hand, oprovokerad.

Jag antar att historiens moral är att du bara kan vara ansvarig för din egen hund. Jag kan inte hantera sanningen att någon idiot lämnar sin pudel ensam utan koppel i en icke -avfängd gård. Men jag kan hantera min hunds svar, liksom om jag inte kan lita på honom 100 procent, då borde han inte vara i koppel för sin egen säkerhet utöver andra. Exakt samma sak gäller för besittande hundar på hundparker. De borde bara inte vara i koppel.

Jag oroar mig för den bithunden, eftersom vem förstår vilken typ av svårigheter den kan få sig in i. Det visar ingen rädsla, liksom inte alla enorma hundar är skonsamma som min mutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *