Saker att tänka på när du köper ett husdjur

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore1

Det första man ska tänka på när man köper ett husdjur är där man ska köpa eller adoptera sin djurskamrat. Medan man kan spendera tusentals dollar i lokala husdjursbutiker eller från uppfödare, skulle jag starkt rekommendera att man antar ett av de många hemlösa djur som finns tillgängliga från skyddsrum, ras räddningsgrupper eller humana samhällen. När man köper eller adopterar ett djur tycker jag alltid att det är till hjälp för de potentiella framtida djurskyddarna att tillbringa tid ensam med sina blivande katt- eller hundkamrater. Ofta inom en kort tid kommer en vårdnadshavare att veta om “kemi” är bäst mellan djur och människa.

Om du köper en ren rashund kan det vara bra att se föräldrarna och/eller syskon, samt fråga om genetiska eller utvecklingsproblem som ses i avelslinjerna. Oavsett om det adopteras eller köpts kommer många djur med någon form av garanti mot utvecklingen av genetiska eller utvecklingssjukdomar det första året eller två av köpet. Många av dessa lagar som skyddar konsumenten kommer att variera beroende på stat och plats. Din blivande djurföretag borde vara ljusögd med en blank kappa helt fri från dander eller fet film. Om du blir kär i en valp eller kattunge med en övre luftvägsinfektion eller syndrom av kennelhosta, är det bäst att du väntar tills tillståndet är helt löst med medicinering innan du tar den söta valpen eller kattunge hem.

Många djur för adoption eller försäljning kommer vanligtvis redan att ha vaccinerats, maskats och/eller spayed/kastrerats. Men om inte, kan du fråga om lågkostnad spay/kastrera och vaccinationsprogram i ditt område. Vanligtvis kommer många stater att erbjuda konsumenterna några veckors period efter antagande eller köp, där en veterinärundersökning rekommenderas vid köp för att plocka upp eventuella genetiska sjukdomar i knän, höfter och för att upptäcka eventuella framtida problem som att hitta ett hjärta mumling, hernias eller andra medfödda avvikelser, liksom eventuella infektionssjukdomar som kennelhosta, parasiter eller öron kvalster.

Om sådana avvikelser upptäcks, skyddar många stater ofta konsumenten när det gäller att täcka kostnaden för behandling upp till det pris som betalas för husdjuret, liksom möjligheten att returnera husdjuret om så önskas. Genom att uppmärksamma några av dessa frågor, samt få en snabb veterinärundersökning inom några veckor efter att ha antagit eller köpt ett husdjur, kan djurvaktare öka möjligheten att ha följeslagare som kommer att leva långa och hälsosamma liv.

Adoption av husdjur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *