Category

Dr. Mary Beth Leininger firade som AVMA: s första kvinnliga president

firar stora kvinnor inom veterinärmedicin

För att hedra kvinnors historia månad har American Veterinary Medical Association (AVMA) tidigare meddelat en lista över noterade kvinnor inom veterinäryrket. Av speciell anmärkning till GoodNewsForPets community är Dr. Mary Beth Leininger, den första kvinnliga presidenten för AVMA och en Germinder20 -kraft 2018 -kraft. Dr. Leiningers berättelse presenterades på GoodNewsForPets.

Dr. Mary Beth Leininger, första kvinnans president för AVMA, tog examen veterinärskola 1967.

Enligt ett AVMA-pressmeddelande, så sent som 1975, utgjorde kvinnor endast 5 procent av yrket, utan kvinnor som tjänade bland AVMA: s officerare, verkställande styrelse eller råd, och endast en kvinna som tjänade i AVMA: s 126-medlemmars delegates hus. År 2010 utgjorde kvinnor ungefär 50 procent av yrket och idag är ungefär 61 procent av de amerikanska veterinärerna kvinnor, och 6 av de 15 medlemmarna i AVMA -styrelsen och 58 av de 140 medlemmarna i AVMA House of Delegates är kvinnor.

AVMA noterade i sitt pressmeddelande att det är tacksam för dessa banbrytande och världsförändrande veterinärer och för alla kvinnor som har hjälpt till att bana väg för veterinärerna som skyddar människor, djur och miljöhälsa idag.

Med så många veterinärer som utexamineras från veterinärskolor idag, förväntar sig ännu mycket mer otroliga kvinnor att sätta sitt märke i ledarskap. – Redaktörens anmärkning.

Dr. Mary Beth Leininger heter Germinder20 Power of Pink Honoree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *