Category

Bra hundar, dåliga ägare: september 2013

Bra hundar, dåliga ägare

Det har varit ett tag sedan jag har gjort en bra hund, postare. Men efter att ha bott i Kalifornien i fem veckor måste det bara göras. Åh, vissa saker förändras inte mycket oavsett var du bor …

På en fordonsparkering. Den här damen kommer runt hörnet med en gyllene koppel. Hunden bär en nallebjörn, ägaren ser stolt ut. De passerar, men sedan hör jag skällande. Jag vänder mig för att titta. Nallebjörn nu på marken. Hunden cirklar en man. Mannen skjuter en glassvagn. Hundens svans är mellan benen, öronen tillbaka. Det kommer inte att sluta skälla och kommer inte när det kallas.

På en promenad. Min hund ess och jag passerar en parkerad bil. Jag är förskräckt när tre nötkreaturhundar slingrar och knurrar från bilen. De skjuter huvuden och främre tassar genom fönstren, som är ungefär halvvägs ner. Jag är rädd för en hundattack för första gången på länge.

På stranden. En man och kvinna går två små hundar. En hund knäböj och tar en dumpning på stranden. Mannen, generad, har ingen väska. Han säger till kvinnan: ”Få en väska! Varför tog du inte med en väska? ” Han står sedan där (bevakar bågen?) Medan kvinnan går bort, för att få en väska. Jag ser henne gå bort. Varje gång jag tittar går hon fortfarande. Mannen står där. Vågorna och sand täcker bågen.

På en promenad. Vi befinner oss i ett upptaget butiksområde. massor av människor. Ace bär sin milda ledare i en snäv häl. En familj närmar sig – en man, kvinna, två flickor och två hundar. Flickorna ser ungefär 7 och 9, och de kämpar var och en för att kontrollera en hund. En hund drar och knurrar när den passerar. Vi ignorerar det. Den andra knäpps faktiskt. Vi hör kvinnan skrika, “Lämna det!”

På stranden. Hundar måste vara i koppel – men du vet – jag känner ett tema. Ace och jag ser kvinnan med sin mini Schnauzer, så vi flyttar bort för att tänka på vårt eget företag. Schnauzer laddar naturligtvis, kommer i Aces ansikte, knurrar och sätter sina tassar på Aces hals. Jag ser att det är ofarligt, att Ace är en 70 pund pushover. Men jag oroar mig för Schnauzer och nästa hund som den laddar.

Vad ska en hund göra?

Majoriteten av hundägare är bra ägare, och vi gör alla misstag. Ändå vet vi alla att det finns några ädelstenar där ute. Om du har en historia att dela för nästa utgåva av “Good Dogs, Bad Owners”, håll den kortfattad (mindre än 100 ord) och skicka till lindsay@thatmutt.com med ämnet “Bra hundar, dåliga ägare.” Kan inte vänta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *