Category

Vanliga hälso- och hälsoproblem i Toy Breed Dogs

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore10

Leksaksraser är bland de mest framstående raserna idag. Sådana raser som malteserna såväl som Poodle, för att namnge två framstående raser, är inte bara extremt intelligenta, men extremt lojala och underbara husdjur. Jämfört med större rashundar har de flesta av leksaksraserna en betydligt längre livslängd än större eller jätte rashundar.

Som veterinärer frågas vi ofta om de typiska hälso- och hälsoproblemen som ses i specifika raser. Med leksaksraserna finns det ett antal förhållanden som kommer att tänka på. Förutsatt att deras lilla storlek såväl som ofta är immun och genetisk känslighet, är dessa raser de som jag ser fler reaktioner på olika kemikalier, mediciner och vaccinationer. Det är därför jag ofta kommer att betona det mest naturliga livet som möjligt för dessa bitar, inklusive utfodring av mindre bearbetade livsmedel samt mer naturliga dieter som Wysong, samt att ge minst antalet vaccinationer.

Immunitet mot kärnvirus som Parvo såväl som Distemper kan pågå i 5-10 år, liksom rabies bör inte tillhandahållas oftare än vart tredje år. Jag föreslår på samma sätt att en person aldrig tillhandahåller flera vaccinationer vid dessa leksaksraser, som skiljer vaccinationer ut med minst 3 veckor, för att förhindra den ökade risken för immunreaktioner. Typiska problem med hälsa och välbefinnande som kan komma upp inkluderar specifika muskuloskelatala förhållanden eller ryggproblem som teknik knän, förstås som patella luxationer, utöver tillfälliga genetiska problem av höfterna, förstås som beng-perthes sjukdom. Det finns också vissa raser som kan vara disponerade för degenerativ skivsjukdom.

Kardiovaskulära problem kan inkludera minskade eller inflammerade luftvägar såsom kollapsande trakea -syndrom, kronisk obstruktiv eller pulmonell luftvägssjukdom, förstått som KOL, såväl som degenerativ hjärtsjukdom hos mitralventilerna som kallas mitral regurgitation. På grund av deras immunkänslighet är många leksaksraser benägna för hudallergier, ofta sekundära till inhalerande/kontaktallergener, livsmedelsallergener eller loppbitarallergier.

Tandsjukdom verkar också vara relativt typisk, särskilt när de blir äldre och betonar vikten av rutin vid husens tandvård med utmärkta produkter som C.E.T. Tandkräm samt C.E.T. Skölj. Endokrina eller hormonella problem kan också ses, inklusive låg sköldkörtel som förstås som hypotyreos, utöver en överaktiv binjurar, förstått som Cushings sjukdom.

Leksaksraser verkar också vara benägna att problem med urinvägar, båda beteendemässiga urinproblem ibland på grund av deras känslomässiga känslighet, förutom urinvägsinfektioner, inklusive enstaka bildning av urinstenar. Men med stor dietplan såväl som rutinmässiga rutinmässiga veterinärundersökningar samt utvärderingar kan många av dessa frågor undvikas eller upptäckas tidigt. Leksaksraser är till största delen underbara hundkamrater, liksom jag skulle extremt föreslå dem till alla typer av hundälskare.

Husdjurshälsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *