Category

Hundleksaker: njutning från två synvinklar

Lemoni med sin leksakskorg, 24 oktober 2017. Bedraggled Horton, på hennes fötter, är en favorit.
Hur många av er har en korg eller bin (eller bara en hög) av dessa bedragglade föremål: leksaken för din hund (er)?

När jag var ett barn, vår allra första hund, Gussie Basset Hound, hade en mycket mindre samling ägarskap, inklusive en gammal tennisboll, ett väl tuggat soppben som regelbundet ersattes av min mamma, liksom – hon föredrog – En illaluktande leksak gjord av två slitna svettstrumpor, en fylld i tånen av den andra såväl som ansluten med en knut. Sock leksaken var bra för att båda spelar hämtar inuti ditt hem (ingen risk att bryta en lampa) samt för bogserbåt.

Från och med början av 1970-talet började våra hushållshundar ha en större samling leksaker, alla köpt från husdjursaffärer. Gummi squeaky leksaker var särskilt populära. Vår lab / golden retriever mix, Jenny, hade en extremt mjuk mun, liksom hon hade en squeaky leksak, en gummi jordnöts som hade en affär med som en animation “bandito” samt använt en sombrero. Vi ringde Peanut Roy, efter den goda vän som gav denna skatt, liksom Jenny spelade med det fram till strax innan hon dog. Roy är fortfarande någonstans i en låda i min mammas hus; Min pappa räddade den tillsammans med Jennys krage. Om jag kan upptäcka det, lägger jag det i det här inlägget.

Omfattningen av min bokfamilj husdjur i Amerika: En historia (The Hardcover Edition) har ett fotografi från 1880-talet av en kille som blir beredd att kasta en sfär för en husdjurshund som är helt styv med förväntan. Sphere kan vara en baseball. Det är definitivt inte en sfär som görs bara för hunden. Jag äger ett antal handelskataloger såväl som bilder som föreslår utvecklingen av leksaker skapade avsiktligt för att njuta av hundar. Låt oss titta på några av dem.

Omslag, katalog över husdjursunderlägg. Walter B. Stevens & Son, Inc., New York, 1937.
Walter B. Stevens & Son, Inc. verkar ha börjat som leverantör av keramik, dock senast 1905 erbjöd verksamheten kedja såväl som läderdjurhundkrigar grossist. Verksamheten fanns fram till 1976, även om det flyttade sig från ett fokus på husdjursundinsmöbler. ”

Katalog sida av husdjur hundleksaker som används av Walter B. Stevens & Son, Inc. 1937.
Det finns många fascinerande saker om den här katalogen, som använder ett stort antal produkter i hjärtat av depression. Sidorna av leksaker är vårt ämne idag; Jag delar mycket mer av den här katalogen senare. Observera att gummi sfärer är formade för att se ut som djurhuvuden. Detta är början på reklam pet hundleksaker som är indikerade att vara på samma sätt underhållande till ägarna. Gummi råtta hänför sig till termens standardfunktion som skadedjur i ladugårdar såväl som hushåll. “Sani-bone” och “Happidog Bone” visar nya bekymmer om hundarnas hälsa och välbefinnande. (Som jag har noterat någon annanstans var 1920-talet decenniet när små djur veterinära kliniker prolifererade, liksom bekymmer om effekten av bakterier på värdefulla familjepersoner förekommer i den framträdande litteraturen. Liksom de också föreslår att användningen av angivet ben skulle Ta plats inomhus, snarare än ute på gården. Inga fettområden på mattorna!

Counter-Top Pet Dog Toy Screen samt julstrumpor, Walter B. Stevens & Co, 1937.
Top-top-lådan, som visas ovan, föreslår att djuraffärsägare presenterar leksaker som impulsköp. liksom julstrumpan är den tidigaste semesterförpackningen jag hittills upptäckt.

Låt oss nu titta på några hundleksaker från 1947, tio år och ett världskrig. Nedan är en katalogsida från Lehman Bros. av Cleveland, Ohio, ett företag som jag inte har kunnat upptäcka mycket om. Brevet att lagra ägare i juni 1946 grossistkatalog samt kostnadsnotering för “Sterling High Quality Pet Dog Fursshings” specificerar att företaget hade varit i djurförsörjningstjänsten med tanke på att mitten av 1920-talet.

Sida av Pet Dog Leksaker från Lehman Bros., Sterling Högkvalitativa Pet Supplies, Pet Dog Inredning. Katalog nr 41. 1830-1838 St. Clair Avenue, Cleveland, Ohio. JUNI 1946.
Den här sidan visar gummi “squeaky” leksaker (som inte skulle ha erbjudits när gummi var ett beräknat material) såväl som tugleksaker. Gummi leksakerna ser ut, liksom kan vara, liknar squeak leksaker för spädbarn som marknadsförs vid den tiden.

Gummi pet hundleksaker, tillverkare okänd. mest sannolikt 1960-talet.
Gummi Pet Dog Leksaker på bilden ovan, som jag diskuterade i en publicering i januari 2016, är ett mycket mer totalt uttryck för mönstret mot leksaker som tar former som husdjurshundägare skulle upptäcka underhållande. Här representerar leksakerna saker som sällskapsdjur inte är avsedda att tugga. På sidorna av leksaker från Du Say s, fortsätter en postordersdjurstjänst som har varit föremål för ett tidigare inlägg, fortsätter Whimsy att forma latexgummileksakerna. Nu innehåller de en smurf som heter “Flower Boy”, “Hillbilly Bearsliksom även Magilla Gorilla.

Hundleksaker, vad som helst för bortskämda husdjur. Du säger, New Orleans, runt 1975.
Den “allra favorit” -samlingen, längst ner på sidan 12 ovan, påminner om de grundläggande leksakerna på 1930-talet och 1940-talet: bogserbåt leksaker, burlap squeaky leksaker såväl som gummi såväl som ben. Jämför dem på Stevens Catalog-sidorna.

Det tar bort att husdjurshundägare delade sitt efterkrigs välstånd med sina hundar genom att få dem bra erbjudanden om nya leksaker. Ta en titt på publiken med titeln “Se på något sätt mina leksaker” från den 26 januari 2016. Det analyserar två ögonblicksbilder av en svart pommeransk husdjur med alla sina värderade ägodelar, daterad december 1963. Här är en detalj av en. Gummi hamburger samt biff, disembodied fötter, liksom gummipaket av Winstons cigaretter, tillsammans med det stora antalet leksaker, föreslår exakt hur rolig den professionella fotografen (förmodligen en av ägarna) upptäckte hela ackumuleringen av squeaky saker.

Detalj av ögonblicksbild av Pomeranian Pet Dog samt hans leksaker, december 1963. Professionell fotograf okänd.
Hundar gillar att tugga, bogsera, jaga och ta med de föremål vi ger dem att leka med. Min husdjurshund Gussie var glad över ett gammalt par svettstrumpor. Medan kemonin tycker om att tugga på såväl som att kasta runt leksaker från sin korg bryr hon sig inte om att en person avbildar Dr. Seuss Elephant Horton och en är en lång lila orm med buggögon. Pet hundleksaker gör oss lyckliga.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Mer

Linkedin
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Titta på något sätt mina leksaker! 16 januari 2016in “djur-mänsklig interaktion”
Macy’s Kennel Shop på Westminster Pet Dog Show, 1956February 14, 2018in “djur-mänsklig interaktion”
New York Veterinary Hospital, 1900: En tidig liten djurpraxis 7, 2015in “Cats”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *