PETMEDS® Diet påverkar din hund eller kattens allmänna hälsa

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore

“Let Food by Thy Medicine” är ett välkänt citat av Hippokrates, pappan till modern medicin. Fraser som detta och “du är vad du äter” gäller verkligen för våra djur också. Med utvidgningen av livsmedelsindustrin med flera miljarder dollar under de senaste decennierna och den välkända husdjursmatens återkallelse för några år tillbaka, blev vi alltmer informerade om rollen kvaliteten på husdjursmat kan påverka inte bara humör, utan också hälsa .

Bearbetade livsmedel baserade på billiga grönsakskällor av protein, liksom livsmedel tillverkade med konstgjorda konserveringsmedel och biprodukter kan resultera i problem med alla organsystem, inklusive nervsystemet, immunsystemet och matsmältningskanalen, samt bidra till epidemiska nivåer av cancer i djur idag.

Det är enligt min mening att tillsammans med över vaccination och överanvändning av bekämpningsmedel och dåliga dieter, att dessa element har lett till att antalet autoimmun sjukdom och cancer hos yngre och yngre husdjur. Tack och lov har det under de senaste åren skett en utvidgning av hälsosamma husdjursmatalternativ inklusive märken som Halo, Taste of the Wild och Nature’s Variety för att bara nämna några.

För husdjursägare som väljer att göra en hemlagad färsk diet, resurser som Dr. Pitcairns kompletta guide till naturlig hälsa för hundar och inkluderar flera välbalanserade friska recept som verkligen kan vara det väsentliga för långvarig god hälsa med mindre kronisk sjukdom.

Matar du ditt husdjur ett kommersiellt husdjursmat eller en hemlagad diet? Dela din berättelse i kommentarerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *