Vad är Big Black Dog Syndrome?

Det här inlägget kan innehålla anslutna länkar. Vi kan tjäna pengar eller produkter från de företag som nämns i det här inlägget.
Har du någonsin hört talas om Big Black Dog Syndrome? Fram till just nyligen tänkte jag aldrig två gånger på färgen på mina hundar päls så hörde jag om Big Black Dog Syndrome. Jag blev förvånad när jag hörde att stora svarta hundar avlivades i mycket högre takt än andra hundar.
Vad är Big Black Dog Syndrome?
Som nämnts tidigare är Big Black Dog Syndrome i princip det faktum att stora svarta hundar avlivas i mycket högre takt än andra hundar.
Det finns många idéer och teorier om varför svarta hundar inte blir adopterade lika lätt:
De visar inte i kennlar också – funktioner på en svart hund kan ofta inte ses så bra när de visas i en kennel.
Grå hårstrån visas lättare på deras kappa vilket gör att de verkar äldre än de faktiskt är
Vidskepelse och dålig press – berättelser, dikter, filmer har ofta skildrat svarta hundar som fruktansvärda och ondska.
Tänder på en svart hund kan se vitare ut och mer hotfull
Svarta hundar är inte fotogena – vi nämnde till och med den här i ett inlägg om Stetson: 4 steg för att undvika på ett valpgruppfoto

Vilken Labrador Retriever skulle du välja?

Stetson och hans syskon – från vänster till höger Stetson, Stuart, Salem och Sukie.
Linus den stora svarta hunden
Linus är mer en medelstor hund på 55 pund, men han är lång och mager och ser därför lite större ut än han verkligen är det.

Jag var inte säker på vilken typ av hund jag skulle få när jag plockade upp Linus från skydd, men färgen på hans päls var bara en mindre detalj bland de olika kriterierna jag planerade att använda för att välja mitt nästa husdjur. Innan jag valde Linus besökte jag flera uppfödare och hade mitt öga på en speciell chunky lilla gula Labrador retriever som vi besökte i Riverside, CA.
Några dagar efter att ha lagt ner en insättning på det lilla gula labben såg jag bilder av ett par valpar på Animal Shelter i Carson, CA. Valparna var blandade australiska herdar och på bilden hade en en tri-färgutseende (svart, solbränd och vit) och den andra var solid svart med en liten vit fläck på bröstet.
När vi såg de två valparna minns jag att jag kommenterade hur vacker tri-färgvalpen var och togs direkt av hennes vackra kappa. Men jag var fortfarande avsedd att testa personlighet över utseende (är inte det vi alltid gör när vi startar en relation). Efter att ha lagt båda valparna genom flera personlighetstester trodde jag att båda hundarna passerade med flygande färger, men jag lutade mig mot den solida svarta valpen kontra tri-färg. I slutändan slutade jag med att ta hem den solida svarta valpen och namngav honom Linus. Medan jag var mycket mer lockad av den tri-färgrock som jag slutligen (och nu lyckligt) gick med hunden som jag tyckte matchade min personlighet bäst.

Jag antar att Linus inte var en stor valp, men jag visste att han skulle bli en medium till stor hund. Om du planerar att få en hund, titta bra på de svarta hundarna såväl som de andra färgade hundarna. En svart hund kan vara ett lika bra husdjur som ett gyllene, vitt, tri-färg, blå Merle och alla andra färger du kan tänka på.
Har du hört talas om Black Dog Syndrome? Har du en svart hund och varför valde du honom eller henne?
Toppval för våra valpar
Bästa valpleksak vi gillar: Calmeroos valpleksak w/ hjärtslag och värmepaket – perfekt för nya valpar. Hjälper till att underlätta ångest i sitt nya hem.
Bästa hundtuggen vi gillar: Natural Farm Bully Sticks – Alla våra valpar älskar att bita, nyp och tugga. Vi älskar att använda mobbingpinnar för att avleda dessa oönskade beteenden.
Bästa hundgods som vi gillar: Crazy Dog Train-Me Treats-Vi använder dessa som våra högvärdesbitar för våra guidevalpar.
Bästa färska hundmat vi gillar: The Farmer’s Dog – för ett par månader sedan började vi mata Raven färsk hundmat och hon älskar det! Få 50% rabatt på din första beställning av bondens hund.

Kolla in fler av våra favoriter på vår nya valpchecklista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *